Embidovo pismo Makronu: Želim da nastupam za Francusku na Olimpijskim igrama…

Dugo je trajala sapunica zvana Džoel Embid i reprezentacija. Kao vlasnik tri državljanstva, imao je mogućnost da nastupa za nacionalni tim rodnog Kameruna, Francuske i Amerike. Na kraju je izabrao da bude deo ekipe Sjedinjenih Američkih Država.

Ali, drugačije je pričao…. RMC Sport je objavio pismo koje je Embid poslao predsedniku Francuske Emanuelu Makronu još 2021. godine – u kojem je obećao da će braniti boje Trikolora.

SPREMI SE ZA BESPLATNU ZABAVU: Preuzmi BONUS DOBRODOŠLICE OD 5.000 RSD + 100 FREEBET-OVA na Super Heli igri – registruj se na sajtu meridianbet.rsili putem mobilne aplikacije.

“Nakon razgovora sa Francuskom košarkaškom federacijom, moj izbor je sada napravljen. Želim da preduzmem korake kako bih dobio francusko državljanstvo i time bio u mogućnosti da budem izabran za nacionalni tim. Zato ne želim da igram za bilo koji drugi nacionalni tim”, bile su reči Embida, kojim je potvrdio svoju volju.

“Nikada nisam nosio boje bilo kog nacionalnog tima. Bila bi ogromna čast za mene da se pridružim ovom francuskom timu i učestvujem na sledećim velikim međunarodnim takmičenjima, pre svega na Olimpijskim iigrama 2024. godine”.

Umesto ispunjenog obećanja, promenio je ploču i odlučio da ipak bude deo Amerike, koja sa najjačim zvezdama napada zlato na predstojećim Igrama.

Bonus video:

4 Komentara

    Covek nema rec,svaki put kad je kaze on je pogazi!!!

    Sa njim bi Francuska bila neuporedivo bolja

    Embid nije covek od reci,znao sam da ce Ameriku da izabere

    Cekao da vidi hoce najjaca postava da ide Amerima i odjednom postao patriota i izabrao Amere!

Postavi odgovor