Evrokup: Da li je Mornar pred drugom pobedom i kako do nje?

Kada bi u košarci ili bilo kom drugom sportu bilo moguće da oba suparnika izgube, na parketu dvorane Topolica u Baru bi mogao da se dogodi takav presedan. Takva mogućnost ipak spada u domen nemogućih stvari, ali bi Mornar mogao da iskoristi činjenicu da igra pred svojim navijačima i ostvari drugu pobedu u Evrokupu.

Eventualni trijumf neće drastično, možda čak uopšte, povećati šanse Barana da se nađu u sledećoj fazi takmičenja, ali bi dobitak bio značajan u nekom drugom smislu. Pre svega, prekinuo bi se zabrinjavajući niz poraza koji obuhvata šest utakmica. To bi svakako donelo bolju atmosferu i povratak samopouzdanja koje je ozbiljno narušeno.

Mornar debituje, Partizan ,,pere“ prethodnu sezonu, Cedevita počinje novu staru priču

Nikada nije lako igrati sezonu posle one u kojoj su ostvareni veliki uspesi. To osećaju oba crnogorska Abaligaša, možda ne na istovetan način, ali sa sličnim posledicama na rezultate. Mornar je kao šampion Crne Gore i učesnik plej-ofa u ABA ligi najavio mnogo bolju sezonu nego što je do sada ima. Međutim, ekipa Mihajla Pavićevića se na teži način suočila sa saznanjem o velikoj kvalitativnoj razlici između Evrokupa i FIBA klupskih takmičenja, a težak raspored i mečevi sa jakim protivnicima su se odrazili i na rezultate u regionalnoj ligi.

Mornar je jedinu pobedu u Evrokupu postigao u Italiji

Za Evrokup je verovatno kasno da se napravi podvig, ali je svaka pobeda značajna već i sama po sebi. Mornar je bio bolji od Torina i u Italiji, kada je i započeo period od tri pobede u četiri utakmice. Tada je delovalo da se situacija poboljšava, međutim, usledila je serija od po tri poraza u oba takmičenja. Drugi trijumf protiv ekipe koju vodi poznati američki trener Leri Braun bi bio pravi način da se preokrene ritam.

Potencijalno najbolji način da se to postigne je da domaći tim ponovo igra na ,,kartu” Uroša Lukovića. Centar Barana je bio dominantna figura i u prvoj utakmici, a s obzirom da je Torino oslabljen na unutrašnjim pozicijama na kojima je ionako bio inferioran, nema razloga da se ne insistira na eksploataciji prednosti koju Mornar ima u reketu. Uroš Luković je u dobroj formi i spreman da ispuni sve zadatke.

Mornar je u međuvremenu čak i pojačan. Bobi Braun je pokazao neke od svojih kvaliteta u crnogorskom derbiju (uz opasku da je imao neki šut viška), pa bi trebalo očekivati da protiv Torina bude još bolji. Kao i novi centar Barana, Lending Sane koji je prošle sezone nosio dres Ređo EmilijeBraun takođe ima iskustvo igranja u Italiji. Pored te činjenice koja olakšava posao i Pavićeviću, dvojica novajlija su obojica iskusni košarkaši što je u evropskim mečevima od velikog značaja.

Bronson Kenig trojkama može da osigura pobedu domaćina

Bronson Kenig je posle par slabijih izdanja pružio odličnu partiju protiv Budućnosti. Ako Luković bude dobro radio svoj posao, to će omogućiti još više prostora za dejstvo odličnih šutera Mornara, među kojima je Kenig verovatno najopasniji, pogotovo iza linije za tri poena. Njegovi koševi mogu da zapečate sudbinu gostiju.

Bronson Kenig – kralj iz Viskonsina postaje kralj i u Baru?

Mornar je najzad počeo da igra raznovrsnije i sa više kretanja, o čemu svedoči i porast broja asistencija. To se nije toliko odrazilo na same rezultate, ali treba imati u vidu da su Barani u prethodnom periodu imali veoma jake protivnike. Brzo kretanje lopte i dosta dodavanja će uticati na lakše stvaranje situacija za neometan šut, od čega će se gosti veoma teško braniti.

 

Postavi odgovor