Evrokup: Partizan prvo traži ,,pomoć prijatelja'', pa tek onda sprema taktiku za pobedu

Od četiri Abaligaša koji su započeli takmičenje u ovoj sezoni Evrokupa, Partizan ima najviše briga pred poslednje kolo prve faze, dok preostale ekipe ili ih imaju daleko manje (Crvena zvezda) ili ih više uopšte nemaju, ali svaka na svoj način (Cedevita, Mornar).

Naime, Mornar je porazom od Frankfurta u pretposlednjem kolu izgubio sve šanse za nastavak takmičenja, Cedevita je sigurna na trećem mestu u svojoj grupi, Zvezda ide dalje, ali uz nepoznatu situaciju u vezi sa pozicijom. Partizan je jedini koji nije siguran da li će uopšte imati šansu da pobedom protiv Turk Telekoma uđe u konkurenciju šesnaest najboljih timova u Evrokupu.

Crno-beli su pobedom protiv Asvela obavili prvi deo zadatka i preživeli do poslednjeg kola. Međutim, Andrea Trinkijeri i njegovi košarkaši time nažalost, nisu stekli punu kontrolu svoje sudbine koja zavisi od rezultata drugih utakmica. Ako rezultati i budu povoljni, Partizan će tursku ekipu morati da savlada, ali je i pitanje razlike uslovljeno.

Abaligaši u Evrokupu: Čeka se Partizan, pa da se nadmaši prošlogodišnji učinak 

Sad je jasno koliko su Crno-beli propustili u nekim mečevima u kojima su mogli da dođu do pobede, kao što je onaj u Sankt Peterburgu, ili onaj u Italiji na samom početku Evrokupa. Ekipa igra značajno bolje od dolaska Trinkijerija, ali je i dalje najveći problem pojava padova u igri u toku jedne utakmice. Ništa neobično s obzirom na neiskusan roster kojim raspolaže italijanski stručnjak, ali je to samo uteha koja nije delotovorna po pitanju rezultata.

Partizan gubi šanse za prolazak samo ako pobede ostvare Trento i Zenit

Način na koji srpski predstavnik gubi sve šanse za sledeću fazu je slučaj da večeras pobede i Zenit i Trento. Zenit ima četiri pobede i dočekuje Asvel koji je već prošao, dok Trento sa tri pobede ide u goste prvoplasiranoj Valensiji. Poraz ruske ili italijanske ekipe ostavlja Partizan u igri.

Najpovoljniji rasplet događaja za Beograđane je da pobede ostvare Asvel i Trento. U tom slučaju će Crno-belima biti dovoljna bilo kakva pobeda nad Turk Telekomom. U tom slučaju je čak svejedno da li je ona ostvarena u produžecima ili u okviru četrdeset minuta.

Evropski klubovi sa najviše pikova na NBA draftu: Partizan na vrhu, tu je i Mega

Trijumf Asvela i Valensije stavlja Crno-bele u nešto neugodniji položaj. Tada će im biti potrebna pobeda sa dva poena razlike, ali ne bi smelo da dođe do produžetaka.

Ako pak pobede Zenit i Valensija, onda će Partizan moradi pored trijumfa, da u dvorani ,,Aleksandar Nikolić” napravi i nešto veću razliku. U tom slučaju će navijači morati da ih ponesu do pobede od najmanje četiri poena razlike.

Crno-beli su u seriji od tri uzastopne pobede, što nije bez značaja pre duel sa turskim predstavnikom. Naravno, to važi za slučaj povoljnog scenarija u ostalim mečevima u grupi. U odličnoj formi je Džok Lendejl koji je ponovio dabl-dabl učinak i u duelu sa FMP-om, Rade Zagorac se vraća na potreban nivo, a ustalio se i Đorđe Gagić. Stabilizovala se situaicja sa izgubljenim loptama, jedino je zatajio šut za tri poena. Međutim, u slučaju da za dalji prolazak bude potrebna pobeda nad turskom ekipom, Partizan u ovom trenutku ima kapacitet i igru da je ostvari.

Postavi odgovor