Evroliga se oglasila zbog pokušaja podmićivanja sudije

Evroliga se oglasila povodom skandala sa pokušajem podmićivanjem sudije na utakmici Evrokupa.

Naime, ukrajinski sudija, Mikola Ambrosov, doživeo je neprijatnost na utakmici finala Evrokupa između Uniksa i Monaka 2021. godine.

Kako navodi pomenuti arbitar, Ilijas Koromilas (grčki sudija) mu je prišao preko treće osobe i ponudio mu 10.000 evra kako bi sudio u korist ruskog tima.

Tim povodom oglasila se saopštenjem Evroliga čije saopštenje prenosimo u celosti:

“U svetlu nedavnih članaka objavljenih u nekoliko medija u vezi sa navodnom namerom da se podmiti jedan član sudijskog tima koji je sudio u utakmici finala Evrokupa 2020-21, Evroliga želi da kaže sledeće:

Standardi integriteta svih košarkaških sudija Evrolige zasnovani su na čvrstom pridržavanju moralnih i etičkih principa i vrednosti kao što su poštenje, čast, pouzdanost i pouzdanost.

Košarkaška Evroliga prati veoma strog protokol praćenja kako bi garantovao da su sve utakmice odigrane u fer-plej okruženju, praktikujući politiku nulte tolerancije za mito i korupciju.

Košarkaška Evroliga otvoriće internu istragu kako bi razjasnila sadržaj izjava ukrajinskog sudije Mikole Ambrosova.

Kada se završi interna istraga, Evroliga će javno objaviti njen ishod, a ako se pronađu bilo kakvi dokazi, primeniće sve neophodne mere ili sankcije protiv svakog pojedinca koji je možda bio umešan”, stoji u saopštenju Evrolige.

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći bonus dobrodošlice od 4.000 RSD potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije

Gober postigao prvu trojku u karijeri: Osećam se kao da sam izgubio nevinost (VIDEO)

BONUS VIDEO:

 

3 Komentara

    Vrlo ozbiljno,ali bitno je u cilju poštenja, časti i pouzdanosti da se primene i mere koje bi sacuvale integritet tih principa!!!Da ne ostane samo na recima!!!

    Jasno je kakav će biti epilog ovog monitarnog slučaja, samo da ocrne sve što ima veze sa Rusijom

Postavi odgovor