Fernandez pred Srbiju: Cenim Pešića, Bogdanovića ćemo braniti kao tim

janko bojan plocica 1

Đordi Fernandez je verovatno najzaslužniji za nerverovatnu hemiju u unutar reprezentacije Kanade, koja će na megdan Srbiji u polufinalu Svetskog prvenstva.

Selektor Kanađana je odgovarao na pitanja o predstojećem duelu, a prva tema je bila Bogdan Bogdanović.

“Veoma dobar šuter, uopšteno košarkaš. Može da igra pik-en-rol, zatim da poentira na različite načine, veoma aktivan, biće to težak zadatak, ali kao što sam rekao i pre – imamo momke koji mogu da ga čuvaju, ne jednog, nego više njih. Branićemo ga kao tim, znamo da je Srbija veoma dobar tim i biće to odličan izazov za nas”, rekao je Fernandez.

EKSKLUZIVNO ZA MUNDOBASKET: Preuzmite fantastičan BONUS DOBRODOŠLICE u iznosu od 5.000 RSD i to POTPUNO BESPLATNO!

Očigledno je veoma dobro upoznat sa reprezentacijom Srbije.

“Jedan su od najboljih defanzivnih timova, teraju protivnika na dosta izgubljenih lopti, nakon čega igraju dobro u tranziciji. Moramo da se pripremimo na to, na fizičku igru”.

O rečima Pešića da se Kanada bolje prilagodila FIBA košarci od SAD?

“To je samo mišljenje i zaista ga cenim. Takođe mislim da je SAD jako dobra ekipa, srećan sam kako su moji igrači zaigrali, realno, potpuno novi stil košarke. Prilagođavamo se pravilima, stilu, turniru. Veoma sam srećan kako tim raste iz utakmice u utakmicu”.

Slovenija se žalila na suđenje, da li očekuje isto od Srbije?

“Ne znam šta će uraditi (Srbija) i ne zanima me. Ako se budu žalili, neka se žale, mi moramo da igramo našu igru. Moramo da ostanemo smireni i da kontrolišemo samo što je do nas. Protiv Slovenije smo uradili sjajan posao defanzivno kao tim, a Dilon (Bruks) je priredio odbrambenu kliniku koja bi trebalo da bude u muzeju FIBA u nekom trenutku”.

Da li misli da će Srbija biti najteži rival?

“Da, očekujem, pošto je polufinale Svetskog prvenstva. Vođeni su od strane sjajnog trenera, grupa su momaka koja igra zajedno, imaju više FIBA iskustva od nas. To će biti dobar izazov za moj tim i radujemo mu se”.

Bonus video:

4 Komentara

  Mnogo su jaci od nas ali nemaju inat koji imaju Srbi,samo to da nam proradi

  Odgovori

  Dok se oni budu fokusirali na njega gazice ih Petrusev sa druge strane

  Odgovori

  Ici ce da ga iznerviraju to je sigurno

  Odgovori

  Branice ga kao sto su branili protiv Doncica

  Odgovori

Postavi odgovor