Grabahosa potvrdio glasine: Pregovori o spajanju Evrokupa i Lige šampiona su u toku

Horhe Garbahosa, predsednik FIBA Evrope, govorio je o potencijalnom spajanju Evrokupa i Lige šampiona u jedno takmičenje o kojem se šuška već neko vreme.

Meridian Sport te časti – POTPUNO BESPLATNO! Registruj se i odmah preuzmi 5.000 RSD bonusa.

Maj je mesec kada se sezone privode kraju, završava borba za titule, ali i kada kreće planiranje za narednu sezonu.

Navodno, prvi čovek Lige šampiona Patrik Komninos i prvi čovek Evrolige Paulijus Motijeunas pregovaraju o spajanju dva takmičenja, kako bi se napravilo respektabilno drugo po jačini takmičenje iza Evrolige.

“Postoji jedna stvar koju ne smemo da izgubimo iz vida, a to su igrači. Kada vidite kalendare sa čitavim sezonama gde igrači idu na 90 ili čak 100 utakmica, to je greška. Da li to vidim kao izvodljivo? Da. Uskoro? Pa, košta me malo više. Za sledeću sezonu je veoma komplikovano naći rešenje”, rekao je Garbahosa za španski “As”, pa se dodatno osvrnuo na potencijalnu fuziju.

Radimo na tome. Važno je da se sastanci i dalje održavaju i da razgovaramo u dobroj saradnji i da vrata ostaju otvorena. Za sada smo nažalost samo u fazi pregovora. Ali dok pregovarate, uvek postoji šansa da pronađete rešenje“, zaključio je bivši španski reprezentativac.

BONUS VIDEO:

2 Komentara

    Da li to onda znači da bi timovi imali manje utakmica da igraju? Ne razumem šta bi bila dobrobit tog spajanja za igrače a šta za organizatore tih takmičenja

    To bi bilo zaista dobro rešenje, dobili bi baš ozbiljno i daleko atraktivnije takmičenje

Postavi odgovor