Iako ne žali zbog izbora, Lilardu nije lako: Osećam se usamljeno, nije neki život

Demijan Lilard je govorio o svom životu u Milvokiju, i istakao da je profesionalizam u njegovom slučaju “pobedio” porodičan život.

Pre pet meseci Lilard je odlučio da Portland zameni Milvokijem i prvi put posle više od decenije našao se u “nepoznatoj teritoriji”, ali sa jasnim ciljem – željom da pobeđuje.

“Bila je to tranzicija. Sve je bilo u potpunosti novo. Očigledno, pokušaji da se uparim sa Janisom (Adetokunbom), novi tim, učenje da budem deo njega, to je proces koji je zahtevao prilagođavanje obojice. On je navikao da igra na određeni način, kao i ja, imali smo svojih “trenutaka”. Mislim da to je sve još uvek u procesu rada”, rekao je Lilard u intervjuu za “Sports Ilustrejted”.

Siguran je Lilard da će vremenom stvari “leći” na svoje.

“Imali smo uspone i padove, promenu trenera. Još uvek nisam u potpunosti shvatio ko sam u ovom timu. To je na neki način teška stavr. Ipak mislim da se svaka “zvezda” koja je trejdovana bori sa tim. Kad pogledam unazad mogu da zamislim kako se Lebron Džejms osećao kada je otišao u Majami. Siguran sam da je znap ko je, ali ko je u tom timu i kako će to izgledati? Naporno je konstantno pokušavati da to shvatite. Ohrabrujuće je da smo pobedili u dosta utakmica, i da je još uvek duga sezona”.

Izuzev profesionlnih izazova sjajni šuter suočio se i sa porodičnim, nimalo prijatnim.

“Biti bez dece je teško. U Portlandu je sve bilo kako treba. Moja majka je bila niz ulicu, moja brat na drugu stranu u istoj ulici. Sestra mi je bila tu niz ulicu. Moja deca u školi… Život mi je bio perfektan”, rekao je Lilard i dodao:

“Otići odatle bila je velika stvar. Onda dodate košarku u sve to i… Ja sam porodičan čovek. Moj život je porodica, normalno da se osećam usamljeno”.

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći BONUS DOBRODOŠLICE OD 5.000 RSD + 10 POKLON WIN&GO RUNDI potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije.

“Posle mečeva, izveo bih svoju porodicu koja bi bila tu. Deca bi izašla iz igraonice, moja majka, brat, rođaci, svi su tamo, znate na šta mislim. Moje društvo je u Portlandu. Izašli bismo na večeru. Nekad bi došli kod mene. Posle treninga, nekad bih otišao kod svoje majke i jednostavno uživao. To je bio moj život. Dakle, dobro sam jer sam odrastao. Ali, definitivno sam usamljen“, rekao je on.

Otkrio je i kako izgleda njegov život u Milvokiju.

“Brate, idem na trening, potom kući, gledam boks, igram igrice… Kucam sto puta na dan da vidim da li je nešto novo izašlo na “You tube” kanalima. Nije neki život…  Ali, to je normalno kada imate ovako velike odluke“, zaključio je on. 

Bonus video:

2 Komentara

    Nadam se da će se pronaci mada ne zaostaje u timu i doprinosi igri.

    Bez sumnje da je teško “odreći” se svega i žrtvovati porodicu i porodičan život ali cena koju plaća će mu svakako dobro doneti u budućnosti. Podrška za košarkaša…

Postavi odgovor