ISKRENO I EMOTIVNO Pavićević: Najbolja ekipa će biti ona koja ima sreće sa koronom

U sredu uveče u petom kolu Evrokupa očekuje nas i crnogorski derbi između Budućnosti i Mornara. Iako se sport vraća u normalu, treneru Barana, Mihailu Pavićeviću nije bilo nimalo lako da govori o pripremi utakmice i košarci uopšte.

Naime, Mornar je u svom sastavu imao pozitivnih slučajeva na korona virus, pa Pavićević nije raspoložen za košarku uopšte.

-Moram da kažem, pre svega iz porodičnih razloga, a i kao treneru, nije mi u ovom trenutku lako da govorim o košarci. Nažalost, situacija je da ne kažem alarmantna, ali nije dobra uopšte. Kao trener, ne mogu da razmišljam o pripremi utakmice, nego brojim koliko igrača imam na treningu i ko će sledeći biti pozitivan-, rekao je Pavićević.

Trener emocije nije mogao da sakrije…

-Iskreno da vam kažem, sve ovo pomalo gubi smisao. Jer, pitanje je za šta se igra. Za publiku se ne igra, jer je nema. Što se sporta tiče, i to ponestaje. Bojim se da će na kraju najbolja ekipa biti ona koja bude imala sreće sa korona virusom. Ovo nije kritika, svi smo želeli ovo i svi smo u istoj situaciji. Ali, kada se sretnete sa ovom situacijom u kojoj se neki članovi bore za život, svaka priča o košarci…je besmislena-, istakao je Pavićević.

Na kraju, ipak se osvrnuo predstojećoj utakmici, pa je ulogu favorita prepustio Budućnosti.

-Do pre sedam dana i mi smo izgledali odlično i bio sam ponosan igrama koje smo pružali, ali viša sila nas je dovela u situaciju u kojoj smo se našli. Ni malo nije lako. Još ne znamo u kom sastavu ćemo nastupiti u sredu. Za sada sigurno bez četvorice glavnih igrača. Nadamo se da će se na tome završiti, da ćemo se vratiti normalnom radu, ali… To ‘ali’ je veoma naglašeno-, zaključio je trener Mornara Mihailo Pavićević.

NIŠTA NOVO: Odložene još tri utakmice Evrokupa

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Željko Čačija: Voleo bih da Erik Buza nastupi na Megdanu!

3 Komentara

    Tužno ali istinito ako je za utehu tako je svima

    Istina,zbog korone najjaci je onaj tim kome je ekipa kompletna,ili sa najmanje obolelih….

    jeste tako,kako je krenulo opet sa koronom ko zna kako ce se zavrsiti,i ona ekipa koja je komletna i jeste najjaca,koliko samo ekipa ima problem za pozitivnim igracima,a sa njima se uigravala,i sada ne moze na njih da racuna,i to naravno sve menja

Postavi odgovor