"Jokića ne možete da zaustavite, jer ima nešto što ga čini posebnim"

Selektor košarkaške reprezentacije Francuske Vensan Kole je govorio o srpskom košarkašu Nikoli Jokiću.

Isticao je neke ranije duele dve selekcije, ali i individualne koje su vodili Jokić i Rudi Gober. On je istakao da je Nikolu sada gotovo nemoguće zaustaviti.

Ranije je Rudi Gober bio dobar defanzivac na Nikoli Jokiću, u zavisnosti od stanja i šta situacija zahteva. Kad god imate takvog igrača, ne možete da očekujete da ga potpuno zaustavite, možete samo da probate da ga ograničite i da ograničite njegov uticaj i ulogu. Kao i drugi, probali bismo i mi i nismo sigurni da li bismo bili uspešni… Ne, ne možete da ga zaustavite takvog igrača jer ima toliko alata i najteža je stvar zaustaviti njegovu pamet. Za nekog ko je strašno brz, možete da nađete način, za igrača koji je odličan šuter, možete da nađete način”, rekao je Kole za “Nova.rs” i dodao:

“Ono što Jokića čini posebnim je njegovo donošenje odluka i bolji je od bilo koga. Kad je neko otvoren, naći će ga, kad niko nije, to znači da je jedan na jedan gde je takođe veoma dobar i to ga čini posebnim. Zato možete samo da probate da ga limitirate, da ne dozvolite da primi loptu koliko god je moguće i to je prvi korak. A kasnije, da probate da nađete svoj otrov”.

Govorio je i o reprezentaciji Srbije.

“Srbija je što se mene tiče i prošle godine imala najbolji tim, rekao sam to negde i ranije. Ali, možeš da budeš i favorit, a da ne osvojiš takmičenje. Tesno je, ti odigraš lošu četvrtinu, a neko drugi odigra najbolju partiju sezone ili karijere možda i takve stvari se dešavaju. Zato je košarka i uzbudljiva. Srbija će opet biti opet jedan od favorita na takmičenju. Postala je stvarno top tim, ima Jokića, ali ne samo njega. Možemo da pričamo o Miciću, Bogdanoviću, stvarno mi se dopadaju i jedan su od najboljih timova na svetu”, kazao je on.

Srbija na predstojećem Mundobasketu igra u grupi sa Kinom, Portorikom i Južnim Sudanom, dok će Francuska snage odmeriti sa Letonijom, Libanom i Kanadom.

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći bonus dobrodošlice od 4.000 RSD potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije

BONUS VIDEO:

5 Komentara

    Neće morati Kole da brine ukoliko Jokić ne bude igrao za reprezentaciju

    Valjda ćemo ovog puta igrati u najboljem sastavu i stići do nekog uspeha

    Veoma pohvalne reči za naš tim! I tako istinite jer zaista možete da imate najbolji tim ali i da ne osvojite ništa!

    Srbija je zemlja kosarke,ali iako imamo najbolje momke na svetu,tesko ih mozemo sve skupiti za SP…

    Bas je poseban zato i jeste najbolji te kvalitete koje on ima nema niko to ga i izdvaja

Postavi odgovor