Kad se vrate dani, slavni dani Miloševe prošlosti

Deco, gledajte i učite – profesor drži čas!

Kada je stigao na Mali Kalemegdan, oduševljenje je bilo prisutno, ali bilo je i komentara kako je mator, kako je njegovo vreme prošlo… Nije se obazirao, kao i nikada u karijeri na ono šta drugi pričaju, već je razmišljao samo kako da pomogne Crvenoj zvezdi Meridianbet. Odmah je bilo jasno da crveno-beli dres budi posebne emocije, da facijalne ekspresije više ne može da obuza. Goreo je od želje da voljeni klub povede na šampionski put. Nije se dalo. Mnogo spoljnih faktora je uticalo da pobede izostanu. Bilo je utakmica gde nije uspevao da pronađe magiju, gde šut nije služio, pa su krenule kritike na račun valjevskog maestra.

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći BONUS DOBRODOŠLICE OD 5.000 RSD + 10 POKLON WIN&GO RUNDI potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije.

Ali, vrlo brzo je bilo jasno – Zvezda nije ista ekipa sa njim i bez njega na terenu. Namestio je koordinate, uzeo košarkaški čarobni štapić i pokušavao da zamaskira probleme, koji su samo sustizali crveno-bele. Nekada bi uspeo, nekada ne, a ono što je ostavljalo bez teksta je energija. Iako na ličnoj karti kod godine rođena piše 1987. godina, leteo je po terenu kao da je tek na početku. Borio se za svaku loptu, davao celog sebe u odbrani i pristupom bio primer ostalima kako treba, kako mora kada si igrač Crvene zvezde.  

Imao je blistave mečeve, koje ne možete da čitate kroz brojke, a onda se desila prethodna noć. Posebna noć. Više nije mogao da podnese da se crveno-beli sa svakog gostovanja vraćaju tužni kućama, rešio je da uzme stvari u svoje ruke i izvede kompletan repretoar čarolija u beogradskom Pioniru. Od prvog trenutka je bilo jasno da je magija pristuna – da se sprema da izvede hudinijevski performans na košarkaški način.

Obukao je odelo Miloša Teodosića iz zenita i spektakl je mogao da počne.

Činio je da saigrači izgledaju kao najbolja verzija sebe, da ekipa diše kao jedno, dok je utakmicu protiv Makabija začinio genijalnim minijaturima.

Flertovao je sa rekordima, jedan dodirnuo i režirao partiju od koje zastaje dah – 27 poena i 14 asistencija. Košarkaška planeta je morala da se pokloni Zvezdinom lideru. Odigrao je najbolju partiju u sezoni, a nije bio daleko ni od najbolje u karijeri.

Da je bilo potrebno, nikoga ne bi iznenadilo da je dotakao sopstveni vrh na koji se popeo 2016. godine protiv Baskonije, kada je imao sedam godina manje i isto toliko poena više. Nosio je dres moskovskog CSKA, a kranji indeks je pokazivao 43. Sinoć je bio na 40, a istorija je ispisana u segmentu koji je obeležio košarkaški put Teodosića. Izjednačio je lični rekord po broju asistencija na jednom meču. U tri navrata je dolazio do brojke od 14, a poslednji put pre godinu dana protiv Varezea.

Umalo još jedan svoj rekord nije izjednačio, nedostajala je trojka do cifre od sedam, koliko je uspeo da ubaci dva puta, a poslednji protiv Bamberga 2016. godine.

Dovoljno statistike da opiše kakvu je partiju ljubiteljima igre pod obručima podario bivši kapiten reprezentacije.

Ako se pitate šta se desi kad se vrate slavni dani Miloša Teodosića, odgovor ste dobili sinoć kraj malih ekrana, a usput ste mogli da čujete komentatora koji ne verujući šta gleda, konstatovao da Zvezdin plejmejker igra kao da je popio eliksir mladosti. Vrlo dobro znamo da čarobni napitak postoji samo u Asteriksu i Obeliksu, ali šta onda čini da Teo izgledao kao junak iz pomenutog filma. Rešenje se nameće…

Crveno-bele odore su njegova vremenska mašina. Vraćaju ga u prošlost, gde kao da uzima najbolje od sebe, izlazi na teren i radi ono što najbolje zna – pušta košarkašku magiju!

Bila bi prava šteta da Crvena zvezda Meridianbet ne iskoristi povratak u slavne dane, slavne dane Miloševe prošlosti, koje gledamo u sadašnjosti, dok bi u budućnosti mogle da donesu nešto veliko, nešto o čemu je Miloš sanjao kao klinac.

Bonus video:

8 Komentara

  Bilo bi sjajno da Teodosic ima cesce snage za ovako odlicnu igru pravog carobnjaka u kosarci!

  Zaigra Teo n a momente kao u najboljim danima.

  Njegova energija na terenu je zarazna i samo je potrebno da ga saigrači prate

  Miloš Teodosić je i doveden u tim da bi ih podigao i čovek to radi svaki put kad izađe na parket

  Ima nade da će biti bolje u nastavku sezone, da će češće pobeđivati

  Jednostavno klasa i dalje nema sta.Plese na terenu covek!

  Jos kad bi imao par dobrih igraca pored sebe a ne Davidovca,Tobija i ovog Jaga!

  Kud bi da je mladji,gde bi nam bio kraj!

Postavi odgovor