"Kada se upale, ne vidite svetlo na kraju tunela"

Điđi Datome igra poslednji ples na Svetskom prvenstvu. Posle Manile, ide pravac u penziju i stavlja tačku na velelepnu karijeru.

Ipak, kući se neće vratiti sa medaljom oko vrata, pošto je Italija izgubila od Amerike. Jednostavno, nisu imali načina da se suprostave izabranicima Stiva Kera.

EKSKLUZIVNO ZA MUNDOBASKET: Preuzmite fantastičan BONUS DOBRODOŠLICE u iznosu od 5.000 RSD i to POTPUNO BESPLATNO!

„Njihov atletski nivo, tela i fizička su na drugom nivou u odnosu na nas. Postigli su mnogo lakih poena, a mi nismo našli koš. Zaostatak se povećao u trećoj četvrtini. Nismo bili na dovoljnom nivou da se takmičimo. Boli kada izgubiš sa ovoliko poena, ali oni su zaista igrali na drugom nivou”, rekao je prvo on.

„Kada se upale, ne vidite svetlo na kraju tunela. Atletizam koji imaju, šutevi i dodavanja koje su odbili. Imali smo plan igre, verovali smo u njega. Ali kada je razlika na terenu tako velika, samo im treba odati priznanje“, dodao je 35-godišnjak.

Italija će do kraja igrati za plasman od petog do osmog mesta, a Datome se nada kako će na najbolji mogući način odigrati poslednje dve utakmice u dresu reprezentacije.

“Pozitivna nota će i dalje biti prisutna jer sam zaista srećan što sam bio deo ove grupe”, rekao je on na pitanje koliko će biti važno da završi svoju avanturu na pozitivnoj noti sa poslednje dve utakmice.

„Odnos koji imam svojim saigračima i prema ovoj grupi neće se promeniti ni posle ove, ni narednih utakmica. Žao mi je što nismo imali dovoljno sreće nakon što smo prošli grupnu fazu na 1. poziciji, morali smo još da idemo protiv SAD“,

Bonus video:

3 Komentara

    To je sport,i na zalost,igraci pored sjajne igre i uspeha moraju se ponekad suociti i sa gubitkom i porazom!

    Svima je jasno da je atletski nivo i fizička snaga igrača SAD na znatno višem nivou u odnosu na igrače drugih reprezentacija zbog dopingovanja

    U pravu ne ,nerealno je koliko su dominantni i to sa petom postavom da su dosli najbolji igrači to bi bio potop teški za sve

Postavi odgovor