OPREZNO, ALI ... Kokoškov i Avramović pred FIBA prozor

Košarkaška reprezentacija Srbije će u predstojećem FIBA prozoru igrati protiv Švajcarske, odnosno Finske, u okviru kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo 2022. godine. Pred medije izašli Kokoškov i Avramović.

Da podsetimo zbog pandemije naš nacionalni tim se okupio u “balonu” u Finskoj, gde će biti sve do završetka kvalifikacionih mečeva.

Nažalost, živimo u vremenu virusa, nismo se okupili u Beogradu, nismo imali priliku da se vidimo sa predstavnicima medija licem u lice. Očekujemo Simonovića u petak, ostali momci su tu… Odradili smo tri treninga i idemo korak po korak. Problem jeste vreme, ovaj vid takmičenja je nešto novo. Ovo je pionirski poduhvat FIBA, zaključani smo u hotelu, svaki od četiri tima je na svom spratu. Došli smo da reprezentujemo svoju zemlju. Jeste ovo izazov… Izazov sa aspekta da Švajcarska i Finska imaju tim na okupu u istom sastavu u svim utakmicama.Za nas mnogo novih imena, mnogo novih informacija, oni su sa aspekta uigranosti ispred nas, ali motivi nam ne nedostaju – rekao je Kokoškov i u nastavku prokomentarisao  reprezentaciju Švajcarske.

Znamo o njima dosta iz prozora koje su odigrali ranije. Imaju dosta igrača sa prostora Balkana, igraju jugoslovensku košarku. Nismo imali vremena za neku dublju analizu, prvi put ćemo pogledati video i proći kroz njihov personal i skauting večeras. Oni zaslužuju respekt, u Gruziji su izgubili u produžetku, imaju dovoljno da odigraju kvalitetan meč – zaključuje selektor Kokoškov.

Novi kapiten reprezentacije Srbije je Aleksa Avramović.

– Pre dva dana je došao veliki broj igrača – devetorica, posle su se akteri derbija priključili, samo će Simonović naknadno doći. Već smo odradili tri treninga, bilo je dosta informacija za dva-tri treninga u toj brzini, ali smo sa vremenom u škripcu, pa moramo da pamtimo više podataka za Finsku i Švajcarsku. Spremni ćemo dočekati utakmicu, iako ima malo vremena. Za Srbiju ćemo sve da uradimo, da donesemo pobede u ove dve utakmice – rekao je oni dodao:

Osećam se jako počastvovano što ću u ovom prozoru biti kapiten. Motivacija nikada nije dovođena u pitanje, to je najsvetlije i najponosnije za mene ili bilo kog igrača. Znamo šta nam je cilj, došli smo ovde da pokupimo dve pobede, da igramo čvrsto, pokažemo da smo jedna od najboljih selekcija na svetu i opravdamo ulogu favorita.

SUPERMEN! Kokoškov i u Finskoj i u Istanbulu

OBAVEZNO POGLEDAJTE:STOP NASILjU NAD ŽENAMA | Meridian

3 Komentara

    Nadam se da ce nasa reprezentacija odigra dobro.

    Mislim da ne bi trebali da imamo probleme u ove dve utakmice, da i Kokoškov oseti ukus pobede dok nije zaboravio kako je to

Postavi odgovor