SAOPŠTENJE ZVEZDE: Stvara se novi vid opstrukcije u ABA ligi

KK Crvena zvezda obaveštava javnost da je u sredu opozvao svog predstavnika sa sastanka radne grupe ABA lige u Zagrebu.

Ta radna grupa je trebalo da se upozna sa kandidatima za upražnjena mesta u menadžmentu ABA lige.

Saopštenje KK Crvena zvezda prenosimo u celosti:

Razlog za napuštanje ovog izuzetno važnog sastanka za budućnost regionalnog takmičenja, predstavnika KK Crvena zvezda Žarka Čabarkape, bio je nekompletan sastav radne grupe.

Na njoj se bez ikakve najave ili obrazloženja nije pojavio predsednik KK Partizan niti bilo ko od predstavnika tog kluba.

To se nije desilo uprkos činjenici da su iz tabora kluba iz Humske najavili svoj dolazak.

Ne ulazeći u razloge nenajavljenog i neplaniranog izostanka KK Partizan sa ovog sastanka, KK Crvena zvezda nije želeo da učestvuje u radu i donošenju bilo kakvih odluka nekompletne radne grupe.

U radnoj gurpi se nalaze Crvena zvezda, Partizan, Budućnost, Cedevita Olimpija i Cibona (čiji je predstavnik u ovoj sezoni predsedavajući ABA lige).

https://www.meridiansport.rs/kosarka-evroliga-12-kolo-olimpija-milano-armani-crvena-zvezda-dragan-sakota-izjava-nismo-kao-armani-aba-prioritet/

Crvena zvezda smatra i ovaj neuspešan sastanak radne grupe kao još jedan pokazatelj disfunkcionalnosti i nestabilnosti ABA lige.

U njoj se ponovo, i pored brojnih napora većine klubova, ponavljaju stare tendencije i “boljke” poput sumnjivih sudijskih odluka (po pravilu uvek istih arbitara) na račun istih klubova.

Zatim stvaranja ili obnavljanja “neprincipijelnih koalicija” i povratak neregularnosti u veliki broj utakmica ABA lige.

U tom svetlu, KK Crvena zvezda kao jedan od stubova ABA lige ulagao je napor od početka sezone da na bilo koji način ne doprinosi stvaranju loše atmosfere u regionalnom takmičenju.

I pored činjenice da smo kao klub primetili identične anomalije u delegiranju sudija, gde se iste sudije redovno pojavljuju na utakmicama srpskih klubova.

Po pravilu sa identičnim krajnjim ishodom i što je najvažnije sa identičnim tendencijama prema našim klubovima!

OLIMPIJA MILANO – CRVENA ZVEZDA, EVROLIGA, ČETVRTAK 20.45 – KVOTE

Dovoljno je da saopštimo podatak da je ove sezone od osnivanja ABA lige, iznesen najveći broj zahteva većine nezadovoljnih klubova za dodatnom sudijskom ekspertizom nakon utakmica ABA lige!

Smatramo da je ovaj, novi vid opstrukcije, nemogućnost da se uz kompletan sastav radne grupe, upoznaju lično i eventualno izaberu vodeći ljudi u menadžmentu ABA lige.

Poslednje upozorenje za sve klubove i ljude koji rade u ABA ligi, da se vratimo dogovorenim principima.

Onim koji su jednoglasno izglasani na Skupštinama regionalnog takmičenja tokom leta u Banja Luci i Laktašima!

U suprotnom (posebno u svetlu novih okolnosti u evropskoj klupskoj košarci) kako se ne bi ponavljale situacije viđene prethodnih, a nažalost i ove sezone, da pronađemo drugo rešenje za sve klubove u regionu i rastanemo se u koliko-toliko korektnim odnosima.

Sve ostalo je gublitak vremena, za sve u košarkaškom regionu.

ZVEZDA OPET KAŽNJENA Evroliga žestoko udarila crveno-bele po džepu

OBAVEZNO POGLEDAJTE Zvezda – Valensija 76:73 | Lorenzo Braun, trojka u poslednjoj sekundi, prekid meča, pokvaren semafor

Postavi odgovor