FENOMEN - LUKA DONČIĆ Jedini sa 30+ poena, a mlađi od 21 godine

Luka Dončić je prošle sezone stigao u Dalas i u njoj je blisao, a ako se po jutru dan poznaje ova će biti još bolja.

Prvi meč u novoj sezoni Maveriksi u slavili sa 108:100 protiv Vašington Vizardsa, a fenomenalni slovenački bek je meč završio sa 34 poena, devet skokova i tri asistencije za nešto više od 33 minuta provedenih na parketu.

Osim sjajne partije Dončić je uspeo da ispiše stranice istorije NBA lige. Naime, on je postao prvi košarkaš koji je dao više od 30 poena na otvaranju sezone a da je mlađi od 21 godine.

To je još jedan dokaz o kakvom se majstoru radi. Nekadašnjeg igrača Real Madrida mnogi s pravom svrstavaju kao nekog ko može biti kandidat za MVP priznanje.

A kako je zaista odigrao protiv Vizardsa najbolje pokazuje izjava Bredlija Bila igrača Vašingtona koji je zbog Dončića zaradio isključenje.

To je samo košarka. Videli ste kada sam isključen, on je prišao i prvi se pozdravio sa mnom.

Razumeo je šta se dešava. Nismo se tukli, to je košarka, pokušao sam da ga iznerviram, prašio nas je tokom cele utakmice, morate da uradite nešto – rekao je Bil.

https://www.meridiansport.rs/kosarka-nba-liga-nikola-jokic-marko-guduric-bogdan-bogdanovic-nemanja-bjelica-denver-sakrametno-memfis-kajri-irving-bruklin/

Takođe istakao je da je Slovenac zreo za svoje godine, s obzirom na to da ih ima tek 20.

Verovatno je profesionalac od svoje deset godine… – našalio se Bil.

Treba napomenuti i da je Dončić sa Slovenijom osvojio Evropsko prvenstvo 2017. godine.

Na tom takmičenju je uz Gorana Dragića bio nosilac svoje selekcije i tu je pokazao da NBA za njega neće biti greška.

Nama ostaje da se radujemo što imamo priliku da gledamo jednog takvog majstora u najjačoj ligi na svetu, a od ove sezone svlačionicu i teren deli sa našim Bobanom Marjanovićem.

OBAVEZNO POGLEDAJTE NBA 2019/2020 | Otac Luke Dončića: Kako je oduševio Amere, Draženn i Đorđević, Novicki i 11 Maradona

Postavi odgovor