ĐORĐEVIĆ: "Neka vam je Bog u pomoći" bez zle namere, bili smo tim

Košarkaši Srbije pobedili su SAD u razigravanju za plasman od 5. do 8. mesta, a Aleksandar Đorđević istakao je da su momci igrali kao tim.

“Orlovi” su savladali izabranike Grega Popovića sa 94:89.

– Dobra reakcija, ponosna, spavanje ovde u nekoliko dana nam je pomoglo, organizacija tokom ovog turnira nije bila laka, ali nismo imali mnogo opcija. Verujem da su momci pokazali da mogu da se takmiče posle teškog poraza, želeo sam da pokažemo da smo jedinstveni, zajedništvo nas je krasilo kroz istoriju do medalja i postolja.

Igrali smo kao tim.

Pokazali su i oni ponos u drugoj deonici, ali uspeli smo da se vratimo i pokažemo snagu, nađemo unutrašnju igru. Srećan sam zbog odbrane – rekao je Đorđević.

Američki novinari potom su ga pitali da objasni izjavu “neka vam je Bog u pomoći”.

popovic djordjevic fiba
Popović je šmekerski čestitao pobedu Đorđeviću (FOTO: FIBA)

– Bio sam gost nacionalne televizije, mogli ste da vidite ironiju, nemam razloga da blefiram. Nisam bio bez respekta prema Americi, samo sam hteo da dam sigurnost igračima, to je poruka da smo spremni, da želimo da se takmičimo.

Pop je na sve to imao lep komentar i ja to cenim.

Ima razočaranja, takva su takmičenja, imao sam sjajnu grupu momaka, desile su se lepe i loše stvari, porazi, povrede, nije lako za momke, moraš da ih guraš napred, podržiš, da veruješ u njih – rekao je selektor.

Bogdan Bogdanović sjajnom partijom impresionirao je američke medije, kao uostalom i ceo svet.

– Sve je bolji, u NBA je već nekoliko godina, brz je, voli košarku i radi na sebi stalno. Stvarno misli stalno o košarci kao igri, ali treba da imaš i više različith oružja. Bogdan je lider, ima kvalitet i samo treba da nastavi ovako – jasan je Đorđević.

NIKO KAO ON Bogdanović poenima ispisao istoriju srpske košarke

OBAVEZNO POGLEDAJTE Dragan Jakovljević: Podržimo Srbiju, Jokić pod hitno mora da shvati neke stvari

KO OSVAJA MUNDOBASKET? Francuzi favoriti, Argentinci autsajderi!

Postavi odgovor