Košarkašice iza sebe ostavile Zlatibor, gledaju ka Belgiji i rasprodatoj dvorani

Kraj je… Najbolje košarkašice Srbije spakovale su se, slikale ispred hotela, i krenule ka Beogradu. Iza njih su ostale dve nedelje dosta napornog rada, gde su odigrale i prve utakmice. Dva puta su pobedile Tursku.

Meridian Sport te časti – POTPUNO BESPLATNO! Registruj se i odmah preuzmi 5.000 RSD bonusa

A ispred njih su nove utakmice. Posle kratkog predaha u Beogradu, naš tim ide u Belgiju, u Kortrik, gde ga čekaju mečevi protiv Belgije (28. juna) i Kine (30. juna), a odakle stižu vesti da ih protiv domaćeg tima čeka puna dvorana… Slično će biti i 12. jula, kada budu gostovale u Lionu, selekciji Francuske.

Sumirajući do sada urađeno, Nadija Smailbegović, plejmejker naše reprezentacije je rekla:

Zlatibor je i ove godine bio naša baza za sticanje snage. To je mesto gde radimo mnogo na fizičkoj pripremi, ali isto tako i na detaljima u igre. Smatram da smo u ove dve nedelje uspele da se još više povežemo, ali i da ispravimo greške koje su bile vidljive na početku priprema u Vršcu. Sve devojke su radile maksimalno i verujem da smo ispunile očekivanja i da smo uradile sve što je bilo zacrtano u planu na početku”, poručila je Nadija.

Između povratka iz Liona i odlaska u Lil, naše devojke će raditi u Beogradu, gde će imati i generalnu probu, protiv selekcije Japana. Samo što to neće igrati pred rasprodatom dvoranom.

U prvoj fazi olimpijskog turnira u Lilu Srbija će igrati na fudbalskom stadionu za ovu priliku adaptiranom u košarkašku dvoranu. I igraće, redom, protiv: Kine (28. jul), Kine (31. jul) i Španije (3. avgust).

Plasman u četvrtfinale koje će se igrati u Parizu, obezbediće po dve najbolje prvoplasirane ekipe iz svake od tri grupe, kao i dva trećeplasirana tima sa boljim rezultatom.

U B grupi su: Francuska, Australija, Kanada i Nigerija, u C grupi: SAD, Belgija, Japan i Nemačka.

Bonus video:

3 Komentara

    Devojke cute,i vredno treniraju…mogu i one do medalje na OI

    Želim našim devojkama sreću i uspeh i drago mi je što u Belgiji postoji takvo interesovanje za njihovu utakmicu da je sve rasprodato.

    Sada je laksi deo priprema ,ali je najvaznije da se u Belgiji ni jedna od nasih devojaka ne povredi!!!!

Postavi odgovor