Lebron: Osećam da sam najbolji koji je ikad igrao ovu igru

Košarkaš Los Anđeles Lejkersa Lebron Džejms je postao najbolji strelac u istoriji NBA lige.

Lebron je sa 39 poena protiv Oklahome, došao do 38.352 poena u karijeri i tako prestigao legendarnog Karima Abdula-Džabar.

Džejms je posle meča u razgovoru sa Šakilom O’Nilom istakao da bi za najboljeg košarkaša svih vremena izabrao sebe.

“Pustiću druge da odluče ko je to, da razgovaraju o tome, to je dobra tema za ćaskanje. Lično, odabrao bih sebe pre i protiv bilo koga ko je ikada igrao ovu igru, ali svako će imati svog favorita, svako će odlučiti za sebe”, rekao je Džejms i dodao:

“Znam šta sam donosio i šta donosim svake večeri, šta mogu da uradim na terenu. Uvek osećam da sam najbolji koji je ikada igrao ovu igru, ali toliko je velikih igrača i samo sam srećan što sam deo tog celog putovanja.”

Karim Abdul-Džabar je posle meča simbolično uručio loptu Lebronu na centru terena i prokomentarisao njegov uspeh.

“Lebronova karijera je karijera čoveka koji je planirao da dominita ovom igrom. I traje skoro dvadeset godina. Mora mu se odati priznanje zbog načina na koji je igrao i na tome koliko traje i dominira. On ima tu esenciju koju nije moguće definisati, a koja se zove – liderstvo”, rekao je Abdul-Džabar.

Džejms priznaje da je mnogo razmišljao kako će postići taj rekordni poen.

“Mnogo ljudi mi je tražilo da izvedem horog i tako oborim rekord ili neko od mojih karakterističnih zakucavanja. Ali i ‘fadeaway’ je takođe moj zaštitni znak, takođe”, rekao je Lebron.

4 Komentara

    Skromnost mu je jaca osobina!!!!!Vala je preterao koliko velica samog sebe ,jeste da je jedan od najboljih,ali kad sam to izgovara,deluje bas preterano!!!!

    Da dugo traje i da je jedan od najboljih priznajem ali nije jedini najbolji!

    LeBronu definitivno ne fali samopouzdanja kad može da izjavi da je po njemu on najbolji igrač koji je ikada igrao košarku

    Pretera ga sa veličanjem samog sebe, svakako je jedan od najboljih košarkaša u istoriji

Postavi odgovor