Majk Džejms potpisuje na tri godine za 9.000.000 evra

Izgleda da je Majk Džejms rešio da pojuri veliki san i osvoji Evroligu sa Monakom i Sašom Obradovićem.

Nedavno je u intervjuu za francuski BeBasket istakao da mu je to jedan od ciljeva, a kako stoje stvari, pokušaće i da ga ostvari.

Meridian Sport te časti – POTPUNO BESPLATNO! Registruj se i odmah preuzmi 5.000 RSD bonusa

Imaće tri godine da odvuče Kneževe do evropskog trona, pošto je prema pisanju francuskog novinara Gabrijela Pantela Žuvea dogovorio produžetak saradnje, prema kojem će u klubu ostati još onoliko koliko je dosad bio – za 9.000.000 evra.

Dakle, 3.000.000 evra po sezoni za MVP-a i najboljeg strelca u istoriji Evrolige, koji će 18. avgusta proslaviti 34. rođendan.

Izlišno je govoriti o njegovim kvalitetima, pa čak i pored pada koji je imao u finišu sezone (pogotovu u plej-ofu Evrolige), jasno je zašto su Kneževi rešili da odreše kesu i vežu ga novim dugoročnim ugovorom. Možda i do kraja karijere.

Stvorio je Džejms posebnu vezu sa francuskim klubom, s obzirom da se ni u jednom klubu nije zadržao duže – ni izbliza. Monako je prvi klub u kojem je otpočeo treću sezonu, a ako ispoštuje ugovor do kraja, sakupiće iz šest.

Monako, koji je pao u drugoj utakmici finala francuskog plej-ofa pred svojim navijačima, tako je završio veliki posao za narednu sezonu, ali imaće još dosta obaveza, s obzirom da ugovori ističu i Kembi Vokeru, Eliju Okobu, Jakubi Outari, Džordanu Lojdu i Džeronu Blosomgejmu.

Bonus video:

5 Komentara

    Svestan je i Dzejms koliko ga cene u Monaku,naravno da ne zeli da ide iz kluba.

    Ne daju ga ni za šta čovek koji igra sve bolje oz sezonu u sezonu nije ni cudo sto su dali toliko nivca da produže ugovor sa njim

    Zasluzio je iskreno ovaj ugovor,medju najboljima je u Evropi!

    Mislim da je ovo previse pogotovu sto je vec u poznim godinama James

    Bogami lepe pare za Evrposku kosarku nema sta!

Postavi odgovor