HEZONJA NI NE POMIŠLJA NA NBA: Tamo nisam dobio poštovanje koje zaslužujem!

Mario Hezonja, svojevremeno peti pik NBA drafta 2015. godine, nema lepo iskustvo u najjačoj ligi sveta, što je i otkrio u razgovoru za “Eurohoops”!

Hrvatski košarkaš bio je velika nada naših komšija. U paketu sa Šarićem predstavljao je blistavu budućnost njihovog nacionalnog tima, a neki su išli toliko daleko da ih nazovu naslednicima legendi poput Dražena Petrovića, Dina Rađe i Tonija Kukoča!

Međutim, to se nije desilo. Šarić je i dalje u NBA ligi, ali nije ispunio svoj potencijal, dok je Hezonja sada član ruskog Uniksa.

Podsetimo, krilo ekipe iz Kazanja bilo je veliki prospekt i za najjaču ligu na svetu. Na draftu 2015. godine pre njega su izabrani igrači poput Taunsa, Rasela, Okafora i Porzingisa koji i dalje imaju zapažene role u svojim klubovima kao i nekoliko Ol-star utakmica iza sebe.

Nakon epizode u Americi, Hrvatu je ostao gorak ukus u ustima.

Ne tražim način za povratak u NBA, ima mnogo toga što mi se tamo nije dopalo. Neki su rekli da sam prerano otišao, ali ja ne delim to mišljenje – rekao je Hezonja, pa nastavio.

Ne vraćam se u NBA ligu. Tamo nisam dobio poštovanje koje zaslužujem. Takođe, moje mišljenje je da je NBA liga više šou nego košarka. Tamo sam naučio da vodim računa o svom telu i nekako sam napravio sebe kao košarkaša. Sve što mi se tamo dogodilo me je napravilo čovekom kakvim sam sada – zaključio je igrač Uniksa.

Podsetimo, Hezonja je iz Barselone otišao “preko bare” gde je nosio dresove Orlanda, Njujorka i Portlanda.

SJAJNA UVERTIRA ZA DODELU MVP TITULE: Jokić ponovo igrač meseca u NBA ligi!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Vladimir Štimac: Iz nezavidne situacije sam stigao do velikog uspeha | Sport Fokus Podcast EP43

 

6 Komentara

  Večito hrvati imaju previsoko mišljenje o sebi i očekuju da im se ide uz dlaku.

  Tako ce nisko padati, tako da se dobro moraju upoznati.

  U Uniksu se osetio živim, opet je zavoleo kosarku

  Sve ima svoje zasto,pitanje je samo sta ga je i degradiralo pre ovoga.

  Pametan čovek, kakav bre NBA, nije lud

  Ide tamo gde m use normalno nudi.

Postavi odgovor