Momčilović raste pred NBA očima: Obećavam da ću sledeći put pogoditi, opasni smo u martu

Pre nekoliko meseci, Milan Momčilović se našao na listi potencijalnih pikova za naredni NBA draft. Momak srpskih korena, rođen u Viskonsinu, utakmicama u dresu Ajove Stejta u ruki godini privukao je veliku pažnju skauta iz najjače lige sveta.

Kao frešmen ima 10,8 poena, 3,1 skok i jedan je od najboljih šutera tima iako igra i pod obručima. Plus, ne samo da igra mnogo i da ima impresivnu ulogu, već je deo koledža koji je po AP rankingu na visokom sedmom mestu!

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći BONUS DOBRODOŠLICE OD 5.000 RSD + 10 POKLON WIN&GO RUNDI potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije.

Sada se nalazi na dva koraka od titule prvaka BIG 12 konferencije, jedne od najjačih u koledž košarci.

„Prvi put na turniru, sjajan osećaj. Izgubili od Kanzas Stejta nedavno, tako da smo sada dobili malu osvetu. Mi smo opasan tim u martu“, rekao je 203 santimetara visoki momak koji je bio Mister Košarka Viskonsina kao srednjoškolac.

Momčilović je u četvrtfinalu promašio svih pet šuteva za tri poena.

„Radili smo mnogo na treninzima prethodne nedelje. Osećao sam veće samopouzdanje u drugom poluvremenu. Imao sam mnogo otvorenih pozicija za tri, ali… Sledeći put ću ih pogoditi, obećavam to! Osećam da kako bude vreme odmicalo, samo ćemo postajati bolji.“

Sa pozicije krilnog centra šutira 4,5 trojke po meču, pogađa 35 odsto pokušaja…

„Posle prošle utakmice, kada sam šutnuo samo dva puta, treneri su bili ljuti na mene. Poruka je bila da budem što agresivniji. Trudio sam se da pronađem šuteve, neki su bili kraći, neki duži, ali samo moram da nastavim.“

Drama NCAA turnira: Stojaković izgubio i ostao bez trenera, Momčilović grabi napred

U poluvremenu utakmice sa Kanzas Stejtom dobio je slično naređenje:

„Samo su mi pričali da budem agresivan. To je glavna poruka i shvatio sam je“, dodao je Momčilović.

Ovom momku se predviđa druga runda narednog drafta ako bi se prijavio, ali i prva runda NBA pijace 2025. godine ako bi sačekao. Možda njegova odluka zavisi i od narednog Martovskog ludila. Možda baš od narednih mečeva.

Bonus video:

Postavi odgovor