"Neprihvatljivo klevetanje i linčovanje Dušana Alimpijevića"

Turbulentan period je iza Dušana Alimpijevića. Sve je počelo utakmicom između Burse i Beštikaša. Tada je srpski stručnjak neprimereno gestikulirao prema klupi bivšeg tima, što je rezultiralo da bude kažnjen suspenzijom od jednog meča, odnosno po džepu – 5.000 evra.

Da Srbija nije jedina zemlja saopštenja, videlo se na primeru Turske. Prvo je Bursa javno osudila potez Alimpijevića, da bi se nakon izrečene kazne oglasio Beštikaš, klub u kojem radi bivši strateg Crvene zvezde.

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći BONUS DOBRODOŠLICE OD 5.000 RSD + 10 POKLON WIN&GO RUNDIpotpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije.

Istanbulski klub se nije žalio na odluku Disciplinske komisije, ali je osudio stav turske javnosti koja je bila veoma gruba prema Alimpijeviću.

Beštikaš je stao iza svog trenera i poslao poruku da ima podršku kompletnog kluba, što se videlo po objavi generalnog menadžera Nedima Judžela, koji je postavio sliku na kojoj je zagrljen sa Alimpijevićem.

Oglasili su se i sapoštenjem, čime su dodatno pojasnili svoj stav:

“Iako se dva tima takmiče na terenu, žalimo zbog onoga što se dogodilo sa trenerom zbog ličnih razloga, baziranih na prošlosti. On je opomenut, posle čega je poručio da se to više neće ponoviti. S druge strane, neprihvatljivo je ovakvo jednostrano klevetanje i linčovanje, kao i ignorisanje provokacija. U trenutku kada tim teži ka ostvarivanju ciljeva u prvenstvu i Evropi, vidimo članke koji se namerno pišu sa govorom mržnje i to se radi kampanjski. Nemamo ni trunku tolerancije prema takvom vidu rada, koji je sve oštriji iz dana u dan. Klub i trener su prihvatili kaznu, ali nikada nećemo dozvoliti da priča ode preko limita objektivnih kritika. Dušan Almpijević će nastaviti da radi na ostvarenju naših ciljeva. Svako ko kuje zavere van terena je protiv Bešiktaša”, stoji u saopštenju.

Bonus video:

Postavi odgovor