Debi iz snova: Nikola Jović glavni krivac za nulu Kajla Andersona

Janko Simic Manila

Srbija je savladala Kinu u svom prvom meču na Mundobasketu, pre svega odličnom timskom igrom. Ali ako pojedinac mora da se izdvoji onda je to definitivno mladi Nikola Jović.

Ovog leta dobio je svoj prvi poziv u A selekciju, nakon što je u mlađim kategorijama bio lider svoje generacije. Ne računajući pripremne utakmice pred Svetski kup, debi na zvaničnim utakmicama Jović je imao baš protiv Kine.

Interesantan podatak je da je upravo on igrač koji je proveo najviše vremena na terenu – 24 minuta. Tokom boravka na istom često je bio direktni čuvar sa najboljim igračem kineske reprezentacije – Kajlom Andersonom.

Jović je izašao kao pobednik iz ovog duela, čemu u prilog govori činjenica da je udarnu iglu Kine zaustavio na nula poena!

Kako sam kaže, kao najmlađi član Orlova, njegov posao je odbrana.

“Tu sam da igram odbranu, što sam pokazao koliko sam mogao. Što se tiče napada, dva šuta koja nisam dao, ali u tranziciji, u prodoru mislim da stvarno mogu da pomognem”.

Što se tiče napada, možda šut sa distance nije išao na ovom meču, ali smo zato videli sve što krasi igru ovog mladog igrača.

Mogućnost da povuče kontru, da reši situaciju jedan na jedan i da mu je prodor igra na zavidnom nivou, što je bilo dovoljno za devet pomena na ovom meču.

Mnogi su strahovali kako će izgledati tim bez Vladimira Lučića i Nikole Kalinića, ali izgleda da Svetislav Pešić u Joviću ima više nego adekvatnog naslednika pomenutog dvojca.

EKSKLUZIVNO ZA MUNDOBASKET: Preuzmite fantastičan BONUS DOBRODOŠLICE u iznosu od 5.000 RSD i to POTPUNO BESPLATNO!

BONUS VIDEO:

4 Komentara

    Mladi Jovic je nasa buducnost i potencijal koga treba pratiti kao temelj nase reprezentacije!!!!

    Danas sutra Jović će biti okosnica naše reprezentacije

    Nije lako čuvati Andersona ali je mladi Jović pokazao da je dorastao zadatku jer za to vreme Anderson nije ostvario ni jedan poen!

    Takvi igrači su i tr kako bitni za ekipu ..odbrana je ključ svega

Postavi odgovor