Italijanski mediji: Mirotić je najveće pojačanje u novijoj istoriji Armanija

Nakon brojnih peripetija tokom prelaznog roka Nikola Mirotić je pronašao novi klub. Olimpija iz Milana, popularna pod imenom Armani uspela je da u svoje redove dovede iskusnog krilnog centra.

Bivši igrač Barselone bio je nadomak Partizana, ali je u poslednjem momentu odlučio da ne pojača tabor akutelnog šampiona ABA lige.

Umesto Beograda, sleteo je u Milan i tako pojačao ambicije italijanskog velikana za napad na evropski tron.

Kolika euforija vlada među tamošnjom javnosti svedoči tekst italijanskog novinara Sandra Puljezea, koji je imenovao Nikolu Mirotića za najveće pojačanje u istoriji Armanija.

“Ćaćo Rodrigez je pomogao našem timu da napravi ogroman korak unapred i prirastao je srcima svih ljubitelja košarke u Milanu. Ipak, ne može da se poredi sa Mirotićem, koji je igrao u Realu, Barseloni i proveo pet sezona u NBA. Na individualnom nivou, on je najveće pojačanje koje je Armanijevo rukovodstvo obezbedilo još od 2008. godine. Jasan cilj je osvajanje titule u Italiji jer Olimpija želi da ponovi uspeh Dena Pitersona, koji je osamdesetih triput zaredom bio prvak Italije (od ’85. do ’87). Međutim, to više nije dovoljno, tim se sada ozbiljno koncentrisao na titulu u Evropi”, navodi se u tekstu milanskog lista “Kvotidijano deportivo“.

Podsetimo, Mirotić je tokom svoje bogate karijere nastupao za Real Madrid, Čikago Bulse, Nju Orelans Pelikanse, Milvoki i Barselonu pre dolaska u Olimpiju.

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći bonus dobrodošlice od 4.000 RSD potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije

BONUS VIDEO:

3 Komentara

  Mirotićev kvalitet je neosporan pitanje je kako će se uklopiti u ceo tim

  Odgovori

  Realno Mirotić i jeste Armanijevo najveće pojačanje u zadnjoj deceniji

  Odgovori

  Možemo s sagalsiti da u teoriji jeste ali treba sačekati da se vidi šta će biti u praksi

  Odgovori

Postavi odgovor