Mirotić: Hteo sam klub koji ima potencijal za Fajnal for

Čitavog leta trajala je saga “Nikola Mirotić“, zaljubljenici košarke u Srbiji verovali su da će u Partizan ili Zvezdu, Ergin Ataman je trljao ruke razmišljajući o crnogorskom centru u svom supertimu, kao potencijalne destinacije pominjali su se i Monako, Olimpijakos…

Ipak, Mirotić je na kraju izabrao Olimpiju Milano, a sada je objasnio i zašto.

“Hteo sam u klub koji ima potencijal za Fajnal for. Olimpija ima sjajne igrače, iskusne, kao i velikog trenera. Takođe je i Milano fantastičan grad za život moje porodice i dece. Ne volim kada se osećam komforno, volim pritisak, on mora da bude prisutan… Ovde sam tek deset dana, a već sam impresioniran klubom, njegovim načinom funkcionisanja, ljudima koji se trude da igračima omoguće najbolje uslove. Ovo je nešto najbliže NBA klubovima što sam video u karijeri. Ovo je mesto gde igrači žele da dođu”, istakao je Mirotić.

Ističe Mirotić da je Etore Mesina igrao veliku ulogu u njegovomizboru

“Prvi kontakt uspostavili su sportski direktor Hristos Stavropulos i moj agent, a zatim smo obavili predivan razgovor sa trenerom Mesinom. Objasnio mi je kako vidi tim i šta tačno očekuje od mene ako dođem. Svi su me dočekali raširenih ruku”.

“On je osoba za koju sam spreman da se borim i kojoj želim da pomognem da pobeđuje. Kad sam kao dete pokušavao da se nametnem u prvom timu Real Madrida, on mi je dao šansu. Rekao mi je da treniram naporno i budem spreman kada dođe dan da zaigram. Dva meseca kasnije taj dan je došao i od tada sve u mojoj karijeri ide uzlaznom putanjom. Nas dvojica smo ostali u kontaktu, viđali smo se kada smo bili u NBA. Mislim da je Mesina jedan od dva-tri najbolja trenera u Evropi. Imao sam osećaj da naša saradnja nije završena i zbog toga mi je posebno drago što ćemo ponovo raditi zajedno i sada kada imam 32 godine”, dodao je Mirotić.

Otkrio je Crnogorac i koju ulogu mu je namenio trener italijanske ekipe:

“Trener mi je rekao da me vidi na mestu niskog krila. Svidela mi se ta ideja i već sam počeo sa treninzima u teretani. Promenom odbrane možete iznuditi greške protivnika i dobiti prednost, pogotovo ako imate dobre šutere sa distance, a ja znam kako se to radi. U NBA ligi sam igrao ‘trojku’, povremeno i u Barseloni i imao sam uspeha”.

EKSKLUZIVNO ZA MUNDOBASKET: Preuzmite fantastičan BONUS DOBRODOŠLICE u iznosu od 5.000 RSD i to POTPUNO BESPLATNO!

BONUS VIDEO:

3 Komentara

  Pogresio je Mirotic ,ako mu je to bio motiv,mogao je i u Partizan ili Zvezdu,ali jedno kajanje nikad ne gine!

  Odgovori

  Lupeta gluposti, mimo Olimpije još nekoliko klubova koji imaju potencijal za Fajnal for je bilo zainteresovano za njega

  Odgovori

  Pa druže sto nisi potpisao za partizan onda !?

  Odgovori

Postavi odgovor