Meli o rastanku sa Olimpijom: Hteo sam da ostanem, ali se onda desio telefonski poziv od 45 sekundi...

Nikolo Meli je na veliko iznenađenje napustio Olimpiju iz Milana.

Košarkaška Evropa je sa čuđenjem prihvatila vest da je klub iz Grada mode raskinuo saradnju sa doskorašnjim kapitenom i legendom kluba. Odmah je bilo jasno da rastanak nije bio očekivan i da postoji pozadina priče. U razgovoru za Korijere dela Seru, Meli je govorio osvom rastanku sa Olimpjom.

Meridian Sport te časti – POTPUNO BESPLATNO! Registruj se i odmah preuzmi 5.000 RSD bonusa

Kapiten reprezentacije Italije je otkrio kako je imao veliku želju da ostane u klubu, ali…

“Pre nego što se digla buka, trebalo je da zamislim odlazak iz Milana: nisam ni razmišljao o tome. Poštujem legitimnu odluku kluba, ali cenim naklonost koju sam dobio”.

Na direktno pitanje da li bi ostao u Milanu, dao je nedvosmislen odgovor.

“Naravno da bih ostao. Ali odluke se donose zajednički, što ovde nije bio slučaj. Žao mi je što se tvrdi da sam ja napustio Milan”.

Logičan nastavak razgovora – zašto je onda došlo do razlaza.

“Nije na meni da odgovaram na to pitanje. Nakon medijskog dana po osvajanju Skudeta, razgovarao sam sa Etoreom Mesinom o ponudi koju mi je klub dao u aprilu, jedinoj koja je stigla tokom tih meseci. Rekao sam: Hajde da se dogovorimo; igrao sam 7-8 godina za Olimpiju i bio sam kapiten, to mora nešto značiti, zar ne? Važno je ne samo šta radite, već i kako to radite. Sastanak je bio pozitivan i fokusiran. Pre dva-tri dana, dobio sam poziv koji je trajao 45 sekundi, u kome mi je saopšteno da je klub odlučila da ide u drugom smeru. Ponavljam: to je legitimna odluka, ali nije mi objašnjeno da li je tehnički ili neki drugi razlog u pitanju”.

Iako su mnogi iznenađeni, Meli nije.

“To je deo igre, deo pravila. Iznenađenje je samo ako niste deo ovog sveta. Nisam prvi niti poslednji koji menja timove”.

Bonus video:

4 Komentara

    Milsim da je spreman on za Partizan samo se ceka zvanicno da se potvrdi

    Nisam ocekivao da ce da ode iskreno tj da mu nece produziti ugovor

    Pa samo se gleda dobit i korist makar morali da gaze po legendi kluba!Sramno

    Neverovatno kako su oterali Melija..reprezentativca Italije.

Postavi odgovor