"Željko je podneo ostavku" - evo kako je Obradović umalo ostao bez titule Evrolige

Željko Obradović vodio je Partizan do rekordne sedme titule u ABA ligi, nakon desetogodišnjeg posta. Međutim, sada je isplivala anegdota iz perioda tokom kog je vodio Fenerbahče.

Sada već davne 2016. najtrofejniji trener Evrope okitio se devetom titulom prvaka Starog kontinenta.

Međutim, kako prenosi predsednik Fenera, Aziz Jildirim, malo je falilo da Obradović napusti turskog velikana u sred sezone!

Baskonija u pomenutoj sezoni nanela bolan poraz Fenerbahčeu rezultatom 86:52, nakon čega je popularni Žoc rešio da podnese ostavku.

“U Španiji smo izgubili od Baskonije skoro 35 razlike. Onda se sukobio sa igračima i odlučio da podnese ostavku. Zvao me je Ozan Balaban i rekao: ‘Ovde izbija apokalipsa, Obradović će podneti ostavku‘”, rekao je Jildirim, pa nastavio:

“Vratili su se sutradan. Pozvao sam ga da se nađemo u hotelu u 11 sati. Došao je i seli smo zajedno. Rekao sam: ‘Zašto si ljut? ‘Plaćeni su, ali ne igraju. Kako ću te pogledati u oči?’ pitao me je. Rekao sam: Nema veze, nismo te doveli dan ili godinu. Pozovi svog agenta, da produžimo ugovor na tri godine, pa idi na spavanje”.

Nakon kratkih pregovora Obradović je ostao, a ostalo je istorija.

“Sutradan su doneli ugovor i mi smo ga potpisali. Gotov. Potpisali smo ugovor za 5 minuta. Onda smo ćaskali do 4-5 ujutru. Naš odnos je bio drugačiji, bili smo prijatelji. Još uvek se čujemo”, zaključio je Jildirim.

EKSKLUZIVNO – registruj se i osvoji do 120.000 RSD bonusa na uplatu prvog depozita

BONUS VIDEO:

Postavi odgovor