"Partizan je prvi počeo, a sada svi u NBA to rade"

NBA trener Dvejn Kejsi je govorio o Partizanu i njihovom sadašnjem treneru Željku Obradoviću.

Na početku je ispričao zanimljivu priču o njeogovom susretu sa Obradovićem.

“Moram da spomenem trenera Obradovića. On je pobednik. Bilo da je ovde u Partizanu ili ranije u Fenerbahceu. Osvajao je trofeje na svim nivoima, tako da mora da mu se skine kapa’. Imam jednu zanimljivu priču:

Bio sam selektor Japana, a moj centar je bio visok možda oko 190 centimetara. Igrali smo protiv Obradovića i Jugoslavije i pobedili su nas oko 30 razlike. Još tada je bilo primetno koliko su njegovi timovi dobro pripremljeni. Nismo imali šanse. To je bio prvi put da sam se susreo sa njim”, rekao je Kejsi za “Basketballsphere“.

Kejsi je tokom predavanja nekoliko puta spominjao Partizan, kojeg se dotakao i ovaj put, kada je u pitanju razvoj srpske trenerske filozofije.

“Rekao bih da su srpski treneri prvi koji su počeli da koriste fizičke treninge, treninge sa opterećenjem, a danas svaki tim u NBA ligi to radi. To je počelo u Partizanu. Pažnju su posvećivali merenjima telesne težine, procenta masti u telu. Koristili su različite tipove treninga. To je ono što sam primetio u srpskoj trenerskoj kulturi.”

On je ispratio i neke partije crno-belih u poslednjoj sezoni.

“Gledao sam nekoliko utakmica, jer smo pratili Kevina Puntera. Partizan ima neke vrlo dobre mlade igrače, poput Tristana Vukčevića. On mi se sviđa. Svako mora da ima mnogo poštovanja za sve ono što je Obradović uradio”, istakao je Kejsi.

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći bonus dobrodošlice od 4.000 RSD potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije

BONUS VIDEO:

9 Komentara

  SZA RUMENOGLU JE PRVI POCEO DA POTKUPLJUJE SUDIJE PREKO NARKO SARICA A ONDA SU SE POTOM TOGA SETILI I U NBA ? MOGUCE. POSSIBLE..

  Oslobodilac od čistog razuma, Žoc pomutio sve, pa živiš u magli, više voliš tuđe nego svoje, jado saberi se.

  Bolest ne bira 😊😊😊

  Bolest te bas zahvatila.

  Svaka čast. Vi ste prvi portal koji je tačno napisao prezime košarkaša Partizana.

  Punter !!!

  Istina je da nije važno koji klub Obradović vodi svejedno će osvajati nešto

  Lepo je znati da su iz NBA pratili kako naši treneri rade trninge i prepisali sistem

  Ps eto doneli smo Novitet u kosarci koji kupe najbolje lige

Postavi odgovor