Obradović nakon pobede otkrio ko je bio ključan igrač, a nije Panter

Partizan je na svom terenu savladao Asvel rezultatom 92:71 u okviru 22. kola Evrolige i tako napravio veliki korak ka plasmanu u TOP 8 fazu.

Nakon meča oglasio se trener crno-belih – Željko Obradović i sumirao utiske sa ovog susreta.

“Igrali smo dobru košarku i zaslužili da pobedimo. Vodio sam računa o minutima, pošto imamo veoma važnu utakmicu u petak protiv Žalgirisa. Zadovoljan i voleo bih da nastavimo u ovim ritmu jer opet su sjajne brojke kada su u pitanju izgubljene i osvojene lopte. Tako je bilo i protiv Zvezde i voleo bih da nastavimo. I drugi podatak, u prvom poluvremenu su imali osam ofanzivnih skokova, a u drugom samo tri. Nekoliko napada je bilo da nisu uspeli da šutnu ka košu, sve pohvale igračima”, poručio je Obradović.

Koliko je pobeda u derbiju značila u psihološkom smislu?

“Rekao sam da su slavili posle te utakmice tamo. Najvažnije je samopouzdanje, sve dolazi iz njega i moramo da nastavimo daigramo. Moramo da znamo šta znači agreisvna odbrana i napad, ako tako nastavimo, siguran sam da možemo da ostvarimo velike rezultate, najiskrenije to mislim”.

Obradović je posebno izdvojio ulogu koju ima Uroš Trifunović.

“Uroš je ključni igrač: To je dečko kome ja najviše verujem. On igra fanstastičnu odbranu. U zadnjim sekundama prvog poluvremena je napravio fenomenalnu rotaciju, čovek je ubacio preko ruke. Ja sam mu čestitao na toj odbrani. To je ono što je on prelomio u odnosu na prošlu godinu. On je nama izuzetno važan igrač i ja mu česttiam na tome kako igra ovu sezonu. Samo bi trebalo da bude još malo agresivniji u napadu. Ne u smisčlu ako nastavi koš da će da nastavi da igra. Već ono što ja tražim od njih da na piku, i u nekim individualnim rešenjima, da bude agresivniji, jer on ima taj kvalitet.”

Odbrana?

“Navijači nam daju veliku podršku. Mnogo smo ponosni. Navijanje, želja, oni prepoznaju dobru odbranu, reaguju na to i hvala im na tome. Sada tako treba igrati u gostima. Protiv Zvezde smo uspeli, našli smo rešenje i moramo tako da nastavimo”.

Dao je recept za meč u Kaunasu.

“Najvažnija stvar je da igramo agresivno na lopti. U prvom poluvremenu smo imali tri greške u odnosu na ostatak utakmice, ali to je tako, da ne pominjem imena. Moramo da radimo, sve to izgleda bolje. Jedna od ključnih stvari protiv Žalgirisa je agresivnost na lopti i njihovim ključnim igračima, kao što smo večeras na Diju Bostu i Nandu De Kolou. Uvek postoje igrači koji su najvažniji za igru nekog tima”, zaključio je Željko Obradović.

BONUS VIDEO:

3 Komentara

    Odličan je Uroš Trifunović, mlad a perspektivan igrač pred kojim je odlična karijera

    Odličan su meč odigrali, jedino im se može zameriti što su se nešto ranije opustili ali nema veze s obzirom na prednost koju su imali

    Da dečko je pokidao u odbrani toliko lopti važnih ke ukrao i napravio razliku u jako baznim trenutcima

Postavi odgovor