Slukas bez emocija servirao osvetu Olimpijakosu - Panatinaikos preuzeo grčki tron

Bio je na nogama Panatinaikos, gubio je 2:0 u seriji, ali se izdigao iz nokdauna i poslao na patos Olimpijakos. Zeleni su slavili u majstorici i osvojili su grčko prvenstvo – 87:82.

Ergin Ataman je tako u prvoj sezoni na klupi atinskog velikana došao do dva trofeja, a jedino se nije dokopao nacionalnog Kupa, gde su crveno-beli iz Pireja bili bolji.

Meridian Sport te časti – POTPUNO BESPLATNO! Registruj se i odmah preuzmi 5.000 RSD bonusa

Prva violina majstorice je bez premca bio Kostas Slukas sa 29 postignutih poena, od čega je 25 dao u prvom poluvremenu. Time je i servirao osvetu bivšem klubu, pogotovo zbog provokacija iz drugog susreta, kada je imao sukob za Ajzejom Kenanom.

Što se samog meča tiče, viđeno je dosta preokreta. Furiozno je meč otvorio Olimpijakos i poveo 15:4, ali je domaćin počeo da se budi i topio je razliku, a do kraja poluvremena je došao do lepe prednosti (48:39).

Opustio se Panatinaikos u trećoj četvrtini, što su crveno-beli iskoristili i prišli samo na poen zaostatka uoči ulaska u poslednju deonicu.

Odelpili su se Zeleni bili, ali nije bilo mira. Ponovo se vratio Olimpijakos, a na 11 sekundi do kraja imao i šut za potencijalni trijumf, kada je Vilijams Gos promašio otvoren šut za dva pri rezultatu 82:81 za ekipu Ergina Atamana. Tim promašajem su se raspršili snovi za goste, jer su igrači Panate bili mirni sa linije penala i stigli do 40. pehara u istoriji kluba.

Kao što smo rekli, Slukas je dao 29 poena, Matijas Lesor je ubacio 11, dok su Džerijan Grent i Kendrik Nan dali po 13.

Na drugoj strani su Alek Piters i Kostas Papanikolasu dali 21 i 18, Nikola Milutinov dodao 17 i 12 skokova, dok je Najdžel Vilijams-Gos postigao 12.

Bonus video:

2 Komentara

    Slukas igra vrhunski na lraju sezone radi ogroman posao za svoj klub i još jednom ih predvodi do jako bazne pobede

    Slukas 27 poena, stvarno je bio brutalan vcrs

Postavi odgovor