Panter otkrio neobičan ritual koji ima pred svaki meč

Kevin Panter, kapiten Partizana, gostovao je u podkastu “Četvrtina sa Kajlom Hajnsom” i tom prilikom otkrio nekoliko interesantnih stvari o sebi.

Podsetimo, centar Olimpije Milana delio je svlačionicu sa bekom crno-belih pre dve godine u prestonici mode.

Na samom startu kapiten beogradskog velikana govorio je o akutelnom klubu. Hajns je upitao kapitena Partizana kako se osećao nakon prve pobede kod kuće nakon skoro deset godina neigranja crno-belih u Evroligi.

“Za mene lično je bilo neverovatno. Dugo se čekalo na tu pobedu. Lepo je biti deo istorije. Prošle godine je bilo teško, igrali smo Evrokup. Nisam navikao da ne igram Evroligu. Ali uspeli smo da ostvarimo pobedu, na koju su čekali navijači, grad, klub… Zaista je sjajno biti u ovoj poziciji sada i jedno sjajno iskustvo”, poručio je Panter.

Hajns je okarakterisao Partizan kao jedan od klubova sa najvećom istorijom u Evropi i upitao svog sagovornika kako se oseća što je određen za kapitena.

“Nisam tip, koji puno priča. Volim da vodim primerom, od samog početka sam rekao neću nikome biti otac, nek radi ko šta hoće samo da smo složni. Za mene lično, biti kapiten ovako velikog kluba, znači veoma puno. Počastvovan sam. Amerikanci nisu kapiteni evroligaških klubova”, odgovorio je Panter.

Nezaobilazna tema bio je i odnos sa Željkom Obradovićem i kakv je on van terena.

“Jako je energičan i strastven na terenu, ali je fascinantno kakav je van terena. Uvek je nasmejan, voli život i uvek je okružen dobrim ljudima. Iznenadio sam se koliko voli život i pored svoje strasti prema košarci”, rekao je kapiten Partizana.

Za kraj upitan je o ritualima pre početka utakmice i ovom prilikom otkrio je tajnu koju je uspeo da sačuva jako dugo.

Kada završim sa šutiranjem ili sa zagrevanjem pre početka meča ne smeš da mi dodirneš dlan. Dlanove obe ruke, ne dozvoljavam da neko dodirne”, zaključio je Panter.

Ovo je iznenadilo i Hajnsa sa kojim je bio saigrač.

“Stvarno? Igrali smo zajedno, a nisam znao za to. Dobro si to sakrio, zato si se sa svima pozdravljao sa zatvorenom šakom!”, nasmejao se Hajns.

Postavi odgovor