Pešić: Dubai? Ne znam da li ću uopšte biti trener posle Olimpijskih igara

Posle uvodne pobede u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, Svetislav Pešić je održao veoma sadržajnu konferenciju za medije na kojima se dotakao aktuelnih tema u srpskoj košarci. Pre svega oko spekulacija da li preuzima ekipu Dubaija i da li ostaje na klupi Srbije posle Olimpijskih igara, o statusu Nikole Jokića i njegovom potencijalnom nastupu u Parizu…

“Uvek se priča kod nas. Brinu se tuđe brige”, rekao je selektor o pitanju da li razmišlja o produžetku ugovora sa Srbijom posle Igara i Parizu i nastavio:

“Ništa se tu ne dešava. Pred reprezentacijom, pred igračima i predamnom su Olimpijske igre, šta će se posle dešavati ne znam. Ništa ne planiram. . Ne znam šta ću da radim, imam dosta ponuda. Hoću da se koncentrišem i dam ono što se od mene očekuje u pripremama za OI, dobra je atmsofera, svi žele da igraju, imamo prilik uda se dobro pripremimo, napravimo dobar tim, to su kratkoročni planovi. Ne razmišljam ni o čemu posle Olimpijskih igara”.

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći BONUS DOBRODOŠLICE OD 5.000 RSD + 10 POKLON WIN&GO RUNDI potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije.

Da li pregovarate sa Dubaijem?

“Ja ne pregovaram, bilo je ponuda i drugih evroligaških klubova, ali odlučio sam da su mi Olimpijske igre prioritet. Nemama nikakve planove, šta će se posle toga dešavati stvarno ne znam. Prvo ne znam da li ću biti trener uopšte, doći će nekad vreme kad i ja moram da kažem “dosta je bilo”. Već sam pre dolaska na klupu Srbije odlučio da ne budem trener, sin Marko me je ubedio. To što u Dubaiju imam prijatelje i što im pomažem, ne znači da ću im biti trener, ne znam stvarno u ovom trenutku”.

Da li ste imali priliku da posetite i razgovarate sa Nikolom Jokićem u vezi nastupa na Olimpijskim igrama?

“Pričam često i s Jokićem, držimo kontakt Tarlać i ja sa svima, isto i onima koji danas nisu bili s nama. Prošle godine je bila teška situacija sa Nikolom, odigrao je preko 100 utakmica, imao je i povrede u aprilu. Mentalno i fizički nije bio spreman, do poslednjeg trenutka se borio sam sa sobom da bi igrao Svetsko prvenstvo, ali morate da razumete da kada odlučite da igrate za reprezentaciju Srbije kao vrunski igrač očekuje se samo zlatna medalja. Ako se igrači ne osećaju fizički i mentalno spremni neće da ulaze u taj rizik. Vi zaboravljate koliko je naših vrhusnkih igrača, legendi jugoslovenske i srpske košarke koji vrlo često nisu igrali za reprezentaciju. Svi bi voleli da igrači koje pozovem, među njima i Nikola moraju da budu spremni da igraju, mentalno i fizički. Ako Nikola nije spreman, bolje da ne igra. Nadam se da će biti spreman, ali rano je sada za tu temu”, zaključio je selektor Svetislav Pešić.

Bonus video:

4 Komentara

    Sve je moguće, iskreno me ne bi čudilo da ga vidimo u Dubaiju

    Samo neka nam donese dobre rezultate svi imammo velika očekivanja posle Manile

    Nek mi oprosti Bog zbog misli koja mi je prošla kroz glavu po pitanju Pešića (74) i OI

Postavi odgovor