Pešić: Sutra igramo četiri utakmice, nisam gledao meč protiv Amerike

Svetislav Pešić je svestan da će Srbija protiv Litvanije morati da odigra svoju najbolju košarku kako bi stigla do polufinala Svetskog prvenstva.

Pobeda protiv Amerikanaca je pokazala košarkašku moć ove reprezentacije, ali selektor našeg tima ističe kako nije gledao duel Litvanije i SAD, već da se fokusirao na utakmice koje je naš protivnik igrao protiv evropskih selekcija.

EKSKLUZIVNO ZA MUNDOBASKET: Preuzmite fantastičan BONUS DOBRODOŠLICE u iznosu od 5.000 RSD i to POTPUNO BESPLATNO

“Nema prava na grešku, ni juče nije bilo, takav je sistem takmičenja… Borili smo se da pobedimo, nema odrađivanja, stručni štab odredi prednosti i mane protivnika, to je proces koji traje kada se sprema svaka utakmica. Momci su igrali izvanredno, pokazali su timsku igru i hemiju, treba reći i tih 30 asistencija, to je košarka moju želimo da igramo”, rekao je Pešić i dodao:

“Protiv Litvanije to neće biti dovoljno, fizički vrlo jak protivnik, na jakoj i čvrstoj veoma agresivnoj odbrani baziraju svoju igru. Protiv Dominikane dovoljno je bilo dobrom odbranom i prosečnim napadom da se dobije. Sutra mora da bude izvanredna odbrana i napad da bude na visokom niovu. Šta su radili protiv Amerike to nije za nas toliko bitno, nismo čak ni gledali tu utakmicu, gledali smo one protiv evropskih timova”, rekao je Pešić uoči utakmice sa Litvanijom.

Nije želeo ništa da obećava, već je istakao kako ne postoji savršen tim i da će Orlovi biti fokusirani da budu najbolja verzija sebe.

“Ja sam optimista, ali nemam pravo budem optimista, već moram da objasnik sa kim igramo i kakav je plan. Naravno, i mi imamo prednosti, sposobnost dobre ekipe je da sakrije nedostatke a istakne prednosti, na nama je to da probamo. I oni imaju svoje slabosti, to treba targetirati i napasti, ne postoji perfektna ekipa. Vrlo je važno da ispoštujemo naše napade, ali to je put do pobede”.

Objasnio je da je potrebno da Srbija odigra svih 40 minuta dobro u kontinuitetu kako bi uspela da dođe do pobede.

“Sutra igramo četiri utakmice, posle svakih 10 minuta kreće nova utakmica. Bez obzira šta se desi u prvoj, moramo da igramo jako u drugoj četvrtini i tako dalje”.

Bonus video:

Bonus video:

3 Komentara

    Znaju svi da sad idu sve teže utakmice jer eliminacijom se stiže do najboljih ekipa

    Videćemo kako ćemo proći, lako je Pešiću da priča šta sve treba, neće on izaći na teren

    Trebace nam vise od igre da dodjemo do pobede sutra očekuje nas strasno težak meč sigurno

Postavi odgovor