SVE NAPIŠITE! Emotivni Poceko grmeo posle poraza: Čemu služi video tehnologija? Zašto se nije rukovao sa mnom posle meča?!

Đanmarko Poceko grmeo je posle poraza od Francuske.

Italijani su završili svoje učešće na Evrobasketu pošto su Francuzi bili bolji posle produžetka, a Poceko je posle meča povišenim tonom zahtevao od novinara da njegove reči doslovno prenesu, pa se dotakao i srpskog sudije Aleksandra Glišića:

– Šta će vam video tehnologija? Samo da bi nekome dali još jednu platu? Zašto ne koistite video? Zašto? Zašto nije sa mnom se rukovao posle meča! Previše se povreda dešava, igrači su protagonisti i moramo da ih zaštitimo. Pre dva dana, na meču protiv Srbije su me izbacili, neću da pričam o tome, rekao sam već sve – rekao je Poceko, pa nastavio:

Jako sam ponosan na svoje igrače, svi ste videli meč. Volim moje igrače, mogu da prestanem da budem trener sutra, život se neće promentii. Ali ono što su oni uradili je neverovatno. Oni su se borili na svakom jeb**om treningu kako bi uspeli. To mora svako da poštuje. Zbog njih mi je teško, ne zbog sebe. Ne mogu da gledam moje igrače kako ne mogu više da sanjaju. Pokazali smo najbolju košarku na Eurobasketu. Kada budete pisali o ovome, pišite stvarno šta ste mislili o ovom meču. Svi vi, sa jednom rukom na srcu, jer su moji igrači dali sve.

Setio se zatim i jedne situacije u koju je bio uključen i Srbin, Branislav Prelević, nekadašnji igrač Crvene zvezde, PAOK-a, Kindera i AEK-a:

– Jednom sam bio sa Banetom Prelevićem i on mi je to rekao. Bio sam jako ljut, izgubili smo meč i ja sam bio jako ljut. Rekao mi je šta misliš koliko ćeš šuteva promašiti? Koliko danas, a koliko u budućnosti? 5.000? Pa, šta? To je naš život!

Đanmarko Poceko
Đanmarko Poceko ponovo je u centru pažnje (FOTO: Guliver Images)

Za kraj, stao je u zaštitu tragičara ovog meča Simonea Fontekija:

– Volim ga, on je sjajan košarkaš. Može da se desi svakome, pre nekoliko dana je Osman, NBA igrač, promašio. Dešava se. Igraće i Simone u NBA, neće verovatno spavati večeras, ali će mu već sutra biti bolje – zaključio je Poceko.

POCEKO JURIO SRBINA, ON POBEGAO U TUNEL! Italija ispala, selektor “Azura” ponovo u centru pažnje! (VIDEO)

OBAVEZNO POGLEDAJTE: IGRAJ ZA KATAR – MERIDIAN DODELIO PETU KARTU ZA SVETSKO!

 

4 Komentara

    Dok pobeđuje on je divan i nasmejan kad izgubi eto ga furija iz njega izleće i svašta izgovara

    Pa ne mora sudija da ostane i da se rukuje sa trenerima ako neće

    Verujem da Glišić nije želeo da se rukuje sa njim iz bezbednosnih razloga, kako se zaleteo i urlao više je delovalo da želi konflikt

Postavi odgovor