Real Madrid izgubio 27,8 miliona evra zato što je postao šampion Evrope

Košarkaški klub Real Madrid našao se u ozbiljnom finansijskom problemu tokom prethodne godine, iako je sezonu ukrasio prestižnim peharom Evrolige. Madriđani su izgubili ogromnih 27,8 miliona evra, najviše “zahvaljujući” osvajanju titule prvaka Starog kontinenta.

Bonusi isplaćeni igračima nakon velikog uspeha ispraznili su kasu kraljevskog kluba. Zanimljivo je da se ovakva situacija dogodila u godini kada su Madriđani oborili lični rekord ostvarenih prihoda, prenosi “2playbook” u detaljnom izveštaju.

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći BONUS DOBRODOŠLICE OD 5.000 RSD + 10 POKLON WIN&GO RUNDI potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije.

Uobičajen i predviđen prihod Reala iznosi oko 22 miliona evra, ali to u ovom slučaju nije bila dovoljna cifra kako bi se nadoknadili svi troškovi. Prihod iz godine u godinu u raste, lai je i dalje veoma daleko od ostvarenja pozitivnog bilanske ili makar nule.

U prethodna dva navrata kada su uspeli da se domognu evropske titule Španci su gubili 28,9 miliona evra (2017/18) i 27,9 miliona evra (2014/15).

Bonus video:

8 Komentara

  Možda bi trebali da smanje bonuse koji se daju igračima pa će im ostati nešto novca u kasi

  Bar su postali prvaci Evrope,briga ih za gubitak.

  Ima Real i Perez pare,ne brinem se ja za njih.

  Kosarka nije profitabilan sport,to se jos jednom pokazalo

  Pa ako uzmemo u obzir da su uzeli titulu to je nista realno

  Podnosljiva zrtva znajuci da su osvojili titulu.A i to je normalno,svi jaci igraci to ubacuju u klauzulu

  To svi ozbiljniji klubovi i igraci imaju u klauzuli

  Verujem da im nije zao za te pare sto su dali

Postavi odgovor