Rekord Pešićeve Srbije

Srbija nije samo napravila tri perfeknta koraka u prvoj fazi puta do, cela zemlja veruje, svetske medalje, već je u duelu sa Južnim Sudanom uspela da postavi i jedan rekord, kada govorimo o zvaničnim utakmicama.

Ubacila je 17 trojki iz 32 pokušaja što je zaista fantastičnih 53,1 odsto! Zaista je selekcija Srbije u današnjoj pobedi (111:83) delovala kao kaznena ekspedicija.


Prethodno, rekord Orlova otkad je na selektorsku klupu seo Svetislav Pešić, bio je 14 uspešnih šuteva za tri poena iz 31 pokušaja, u pobedi nad Holandijom (100:76) na otvaranju prošlogodišnjeg Evrobasketa.

Taj učinak je izjednačen nepunih šest meseci kasnije (14-28) protiv Velike Britanije (101:83) u kvalifikacijama za aktuelni Mundobasket, da bi danas bio i nadmašen.

EKSKLUZIVNO ZA MUNDOBASKET: Preuzmite fantastičan BONUS DOBRODOŠLICE u iznosu od 5.000 RSD i to POTPUNO BESPLATNO!

Bonus video:

3 Komentara

    Samo da ne dobijemo neke prejake protivnike u drugoj rundi, mislim da će u tom slučaju procenti šuta iz pokušaja biti zbog Jovića još bolji

    Kako koja utakmica prolazi tako su momci sve uigraniji i statistika im je sve bolja i bolja

    Bravo Orlovi,svima ste nam vratili osmeh na lice,ovako se igra kosarka,a posebno i rekord sa trojkama od svih pokusaja!!!

Postavi odgovor