Lekar Srbije: Simaniću pretila opasnost da ostane bez bubrega

Boriša Simanić je doživeo neugodnu povredu na utakmici sa Južnim Sudanom, zbog čega je morao da bude hitno operisan i završio je učešće na Mundobasketu.

Srpski reprezentativac je dobio udarac u bubreg posle jednog duela ispod koša, a doktor naše selekcije Dragan Radovanović otkrio je koliko je situacija bila ozbiljna.

EKSKLUZIVNO ZA MUNDOBASKET: Preuzmite fantastičan BONUS DOBRODOŠLICE u iznosu od 5.000 RSD i to POTPUNO BESPLATNO!

“Boriša Simanić je na samom kraju utakmice dobio jedan zaista jak udarac laktom u predelu levog bubrega. Taj udarac je napravio ozbiljnu povredu bubrega sa krvarenjem u mokraćne kanale i u zatrbušni prostor u okolini bubrega. Odmah mi je bilo jasno posle udarca i posle nekih simptoma koje je pokazao Bora da se radi o teškoj povredi bubrega i hitno smo ga prebacili u bolnici. Tamo su urađene sve dijagnostičke procedure da bi se utvrdio stepen povrede i krvarenja. Naravno, posle određenih priprema urađen je operativni zahvat”, rekao je doktor Radovanović za Sport klub.

Postojala je briga da će Simanić ostati bez bubrega.

“Najveća briga pred operaciju bila je da li će postojati mogućnost da se sačuva bubreg i na sreću je ta mogućnost postojala. To je operativnom procedurom i urađeno. Postoperativni tok sada ide zadovoljavajuće. Dvaput sam ga posetio u bolnici. Kontrolni rezltati krvi su dobri, ponašanje drenova je dobro i svi aspekti pacijenta koji se prate posle operacije su zadovoljavajući. Naravno, nastavićemo da ga pratimo. On je u intenzivnoj nezi u bolnici, a radi se o najboljoj bolnici u Manili. Tu bolnicu je i FIBA i odredila za lečenje svih učesnika Svetskog prvenstva. Ima svu potrebnu negu, lekove i sve ostalo što mu je potrebno. Očekujemo da se Bora dobro i brzo oporavi”, rekao je lekar “Orlova”.

Bonus video:

3 Komentara

    Hvala Bogu sve se dobro završilo i na vreme je operisan

    Koliko jak je bio udarac kad mu je stvorio krvarenje bubrega

    Eto koliko je to ustvari bilo opasno ,Jvala Bogu pa je sve proslo bez vecih posledica

Postavi odgovor