Italiji značajno umanjene šanse da se sretne sa Srbijom u Parizu - Fontekio operisan

Italija će u Portoriku početkom jula igrati kvalifkacioni turnir za Olimpijske igre. Smeštena je u grupu sa domaćinom i Bahreinom, dok se u drugoj grupi nalaze Meksiko, Obala Slonovače i Litvanija. Pobednik turnira će se pridružiti Srbiji, Južnom Sudanu i selekciji SAD u Parizu.

SPECIJALAN POKLON STIŽE: Registruj se i opremi stan – vaučer od 10.000 EUR te čeka!

Jasno, Azuri su uz Litvance favoriti, ali najnovije informacije ukazuju da će imati daleko teži zadatak nego što je moglo da se očekuje, jer neće moći da računaju na najboljeg igrača.

Košarkaš Detroit Pistonsa Simone Fontekio je operisao stopalo i neće moći da pomogne ekipi Đanmarka Poceka u San Huanu.

“Nakon povrede koja me je sprečila da igram u završnici sezone, bio sam podvrgnut manjoj operaciji kako bi u potpunosti rešio problem i brže se oporavio. Operacija je dobro prošla i već se oporavljam. Nažalost, neću moći da učestvujem na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Portoriku“, napisao je Fontekio na društvenim mrežama.

Sjajni Italijan je u sezoni za nama beležio 15,4 poena i 4,4 skoka u dresu Pistonsa, a ukupno za Detroit i Jutu 10,5 poena i 3,7 uhvaćenih lopti.

“Žao mi je što moram ne mogu da pomognem državnom timu, voleo bih da sam u mogućnost da istrčim na teren i ponovo obučem plavi dres, posebno jer su u pitanju kvalifikacije za Olimpijske igre”, zaključio je Fontekio.

Bonus video:

3 Komentara

    Samo na OI da ne igramo sa Italijom,nekako nas na velikim takmicenjima uvek pobede

    Kao da već nemamo tešku grupu pa nam i Italija fali, samo se nadam da ćemo uspeti bar malo da se približimo poslednjim rezultatima naše reprezentacije

    Bez njega će Italijani biti znatno slabiji to je sigurno sli svakako imaju pdlican tom i mogu napraviti značajnije rezultate

Postavi odgovor