Slavlje Voriorsa uz 600 boca šampanjca vrednog 400.000 dolara

Golden Stejt Voriorsi „počistili“ su Klivlend Kavalirse u ovogodišnjem NBA finalu rezultatom 4-0 i tako samo potvrdili dugogodišnju dominaciju u najjačem košarkaškom šampionatu na planeti, zbog čega je franšiza iz Ouklenda još jednom morala da „otvori“ slavljenički budžet.

Naime, posle osvajanja trećeg pehara u prethodne četiri godine, košarkaši Golden Stejta uputili su se u svlačionicu „Orakl Arene“ gde ih je sačekalo čak 600 boca šampanjca u vrednosti od čak 400.000 dolara.

Sonja Petrović: Rusija osvaja grupu, Argentina postaje šampion! (VIDEO)

Opremljeni skijaškim maskama, sada već po tradiciji, Kevin Durent, Dremond Grin, Stef Kari i Klej Tompson zajedno sa ostalim igračima u ekipi Stiva Kera pokazali su novinarima i svetskoj javnosti kako izgleda slavlje zvanično najboljeg košarkaškog tima na svetu.

Skupocena proslava šampionskog prstena nije nešto iznenađujuće kada je reč o klubu koji u svom sastavu ima najbolje košarkaše današnjice. Ipak, za razliku od prošlogodišnjih 80 boca i žurke sa legendarnim NFL hvatačem Terelom Ovensom u noćnom klubu u San Francisku, Voriorsi su ovoga puta sebi priredili slavlje „dostojno“ rezultata u finalnoj seriji.

„Ratnici“ se sada okreću rešavanju novog ugovora za najkorisnijeg igrača Velikog finala, Kevina Durenta, ali sudeći po njegovim rečima, to bi trebalo da bude samo formalnost s obzirom da je Kej Di već izrazio želju da ostane u Golden Stejtu.

S druge strane, Klej Tompson je spreman produži saradnju sa klubom, ali postoji mogućnost da fenomenalni 28-godišnji šuter sačeka do kraja sledeće sezone kada će imati priliku da potpiše petogodišnji ugovor vredan čak 219 miliona dolara. Drejmon Grin ima ugovor do leta 2020. godine, ali vlasnik Golden Stejta Džo Lejkob želi što pre da reši status njihovih ugovora.

Golden Stejt: Petorica za sva vremena

„Sve dobre stvari koštaju mnogo. Pokušaćemo da potpišemo nastavak saradnje sa Klejom i Drejmondom ovog leta. Oni su zaradili pravo da rade šta god požele, možda žele da sačekaju slobodno tržište. Ja to ne mogu da kontrolišem, ali uradićemo sve što je potrebno kako bismo ih zadržali“, jasan je Lejkob.

Postavi odgovor