PEŠIĆEV SPISAK ODUŠEVLJAVA: Bjelica i Teodosić spremni za kvalifikacije!

Selektor reprezentacije Srbije Svetislav Pešić je objavio spisak košarkaša koji će mu biti na raspolaganju za mečeve u junskom i julskom prozoru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Start priprema će biti 23. juna, a do tada će selektor i njegovi saradnici raditi sa igračima koji su ranije završili sezonu, kako bi bili spremni za ritam u kvalifijacijama.

Pešić se odlučio za ovih 20 igrača: Aleksa Avramović, Aleksa Uskoković, Aleksa Novaković, Ognjen Jaramaz, Danilo Anđušić, Miloš Teodosić, Vanja Marinković, Dejan Todorović, Nemanja Dangubić, Uroš Trifunović, Dejan Davidovac, Nemanja Bjelica, Balša Koprivica, Boriša Simanić, Marko Jagodić-Kuridža, Filip Petrušev, Dušan Ristić, Marko Pecarski, Boban Marjanović, Nikola Jović.

Izabranici Svetislava Pešića prvo poslednjeg dana juna igraju u gostima protiv Letonije. A potom tri dana kasnije u Nišu dočekuju Belgiju.Te mečeve, kao i ostale u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Srbija je na prvom mestu Grupe A sa skorom 3-1 koliko ima i Letonija i obe ekipe su obezbedile pslaman u finalnu fazu. Belgija trenutno ima dve pobede i dva poraza, dok je Slovačka bez pobede.

U poslednjoj fazi kvalifikacija ekipe iz ove grupe ukrštaju se sa ekipama Grčke, Turske i Velike Britanije i odande će prve tri obezbediti plasman na Svetsko prvenstvo.

Svetsko prvenstvo koje se naredne godine održava u Japanu, Filipinima i Indoneziji. 

CIBONA ISPAŠTA ZBOG GREŠKE U PROŠLOSTI? Dali smo Zvezdi da uđe u Evroligu!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: ZVEZDA ODBRANILA TRIPLU KRUNU: FMP MERIDIAN – Crvena Zvezda (59:71) | Atmosfera i proslava titule

2 Komentara

    Spisak odgovara trenutno maksimalnim mogucnostima,i dobar je za kvalifikacije!!!

    Sa ovakvom ekipom nema ko da nas brine možemo igrati sa svima brz problema drago mi je sto su se odazvali skoro svi

Postavi odgovor