Da li će Dončić igrati za Sloveniju? U Dalasu nemaju dilemu: On je ratnik, sve dok bude mogao da hoda nastupaće za njih!

Luka Dončić nedavno je izgubio svoje prvo NBA finale. Uprkos silnim problemima sa povredama superstar Dalasa nosio je Mevse kroz čitav plej-of sve do finalnog okršaja sa Bostonom. Seltiksi su ipak bili preveliki zalogaj.

Po okončanju serije slovenački bek bio je udržan po pitanju nastupa za reprezentaciju ovog leta, najpre na olimpijskom kvalifikacionom turniru, ali, ako je verovati rečima generalnog menadžera tima iz Teksasa – Luka će braniti boje svoje zemlje!

Meridian Sport te časti – POTPUNO BESPLATNO! Registruj se i odmah preuzmi 5.000 RSD bonusa

Niko Herison obratio se medijima svega četiri dana po okončanju sezone, i govoreći o učinku Dončića istakao je da je u pitanju “fenomen” jer je tokom čitavog plej-ofa igrao sa višestrukim povredama.

“Bolelo ga je, ali on je ratnik. Boriće se kroz sve te povrede, prosto je takav. Voli da igra”.

Iako je Dončić nedavno na pitanje da li će igrati za Sloveniju ovog leta istakao da “samo pokušava da postane malo zdraviji” Herison smatra da će se kao i svakog leta odazvati pozivu reprezentacije.

“To mu je verovatno jedna od najvećih radosti. Mislim da sve dok bude mogao da hoda, verovatno će igrati za njih”, rekao je on.

U međuvremenu pripremama Slovenaca za kvalifikacioni turnir u Grčkoj koji počinje 2. jula pridružilo se novo lice – Džoš Nibo.

Svega nekoliko dana od dobijanja slovenačkog državljanstva centar Makabija počeo je sa treninzima u kampu reprezentacije, uz ogradu: Još uvek je nepoznanica da li će se naći na konačnom spisku za turnir u Atini.

Bonus video:

6 Komentara

  Ja mislim da je ovo veliko pitanje i briga za sve ljubitelje kosarke u Srbiji!

  Pa nije on Jokic pa da mora da ga moli neko i zove stalno da igra za svoju zemlju!

  Luka Dončić bi i povređen igrao za reprezentaciju Slovenije i ne bi pokazao koliko ga boli.

  To je glupo pitati,naravno ce da igra ako treba makar i povredjen i pod injekcijama

  On povredjen igra to je sigurno,jednostavno nema ne za njega kad je reprezentacija u pitanju

  Bravo za Luku i za Dalas,ovo i Jokic treba da vidi.

Postavi odgovor