Valensija radi na dugoročnoj licenci sa Evroligom

Vratila se Valensija u Evroligu pred sezonu 2022/23, posle godinu dana pauze i učestvovanja u Evrokupu. Dobila je vajld kartu zajedno sa Partizanom, pa je minulog leta strepela da li će opstati u evropskoj eliti. Na kraju je odlučeno da sastav društva najboljih ostane isti, dobila je još jednu specijalnu pozivnicu, ali je španski klub ponovo u sličnoj situaciji.

SPREMI SE ZA BESPLATNU ZABAVU: Preuzmi BONUS DOBRODOŠLICE OD 5.000 RSD + 100 FREEBET-OVA na Super Heli igri – registruj se na sajtu meridianbet.rsili putem mobilne aplikacije.

Šuška da bi berlinska Alba mogla da izgubi mesto, a najavljeno je i da će broj učesnika ostati isti, mada je manje-više sve još na nivou spekulacija, pogotovu zbog neizvesnosti oko ruskih klubova, ulaska Dubaija u evropski košarkaški ekosistem… Ipak, Narandžasti žele da ostanu na najvećoj pozornici i prema rečima generalnog menadžera Enrika Karbonelja – rade na tom.

“Ludilo je da u martu a ne znate koje takmičenje ćete igrati naredne sezone. Imamo rezervni plan u slučaju da moramo da igramo Evrokup, ali radimo sa Evroligom kako bi Valensija dobila stabilnost, bilo putem A licence ili licence na nekoliko godina. Pregovarama oko stabilnosti koja bi nam omogućila budemo u Evroligi na duže staze”, rekao je operativac španskog kluba koji u vitrinama ima četiri pehara Evrokupa tokom intervjua na lokalnom radiju Intereconomia Valencia.

Prošle takmičarske godine, Valensija je bila daleko od doigravanja, ali je ubeležila respektabilnih 15 pobeda. Ove je na putu da ostvari sličan učinak (trenutno 14-18), s tim što još ima šansu da se domogne plej-ina, pa potom možda i plej-ofa. Uskoro će dobiti i novu dvoranu, jer je izgradanja Roig Arene u završnoj fazi, što je još jedan argument španskog kluba u trci za licencom.

“Evroliga razume šta tražimo jer nije problem samo sportske prirode da iz godine u godinu budete na čekanju, već i zbog klupskog modela, navijača, sponzora…”, dodao je Karbonelj.

Preostala tri španska predstavnika u Evroligi imaju statuse deoničara, a GM Valensije ističe da imaju i bolje sisteme oporezivanja. Naime, u valensijanskoj regiji je veći individualni porez, što klubu pravi problem pri potpisivanju igrača.

“Imamo najveći individualni porez na prihode od 54 odsto, izuzev prve godine kada je na 19 ako vam se ne vodi da imate prebivalište u regionu. U suprotnom je 24 odsto. Madrid ima devet odsto manji lični porez. Naša ekipa bi u Madridu koštala 1.300.000 evra manje. Kada bi obnovili ugovore svim igračima za narednu sezonu, razlika bi bila još veća, jer imamo nekoliko momaka koji su novi”, naveo je generalni menadžer Valensije Enrik Karbonelj još jedan razlog zbog kojeg je klubu izuzetno bitno da dobije stabilnost u Evroligi.

Bonus video:

3 Komentara

    Pre su veciti zasluzili A licencu nego Valensija

    Ma igrace siguran sam,Spanci su to.Da je neka slabija zelja pa mozda da strepe

    Valensija bi trebala da bude deo Evrolige kao i ranijih godina, u poslednje vreme se sve nešto radi neozbiljno, timovi su totalno pogubljeni, nadam se da će stati na noge

Postavi odgovor