Direktor ABA lige: KLS je preko noći doneo odluku

Sportski direktor ABA lige Milija Vojinović je govorio za “Sportklub”, gde je istakao da je spreman za kompromis povodom preklapanja finala sa KLS.

Pošto je KLS objavio termine plej-ofa prvenstva Srbije u košarci, oglasila se ubrzo i Crvena zveda koja je naglasila da će igrati prvo završnicu KLS, a potom eventualno i u ABA ligi.

Dva dana kasnije ABA liga je saopštila finalne termine koji se poklapaju sa terminima u KLS, da bi potom crveno-beli rekli da neće igrati finalnu seriju u ABA, jer smatraju da nije korektno da se šampion regionalnog takmičenja dobije izvan terena.

Direktor ABA lige Milija Vojinović je u razgovoru za “Sportklub” istakao sledeće:

“Nažalost, kao što je poznato, poklapanje termina ABA lige sa nacionalnim šampionatima nije ništa novo. Najbolji aktuelni primer je Cedevita Olimpija koja će između druge utakmice i majstorice polufinala sa Partizanom, odigrati dve utakmice finala plej-ofa slovenačkog šampionata. Klubovi iz Hrvatske cele sezone uporedo igraju domaći šampionat i ABA ligu, što jasno donosi velike izazove za kalendar. Ipak, sve te izazove, ali i izazove koji donose obaveze naših klubove u evropskim takmičenjima, rešavali smo i rešavamo kroz stalnu i intenzivnu komunikaciju, u interesu klubova i naravno interesa ABA lige.”

“Ne bih sada ulazio u odluku organa KLS i zbog čega su, preko noći, promenili odluku da se plej-of igra pre, umesto kao što je prevashodno bilo odlučeno, posle završnice ABA lige. Ali, to je njihova interna odluka, koja nije komunicirana sa mnom, već sam za nju saznao iz medija. Bez obzira, u meni, kao sportskom direktoru ABA lige, zaduženom za kalendar, ukoliko se utakmice plej-ofa poklope na isti dan, sigurno će imati sagovornika u želji da nađemo najbolje moguće rešenje, u opštem interesu, štiteći integritet oba takmičenja. A, tu sigurno nema prostora za bili kakva uslovljavanja i jednostrane odluke”, rekao je Vojinović.

On je poručio i da se nada da će svi uspeti da nađu najbolje rešenje i da se šampion ABA lige dobije na terenu.

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći bonus dobrodošlice od 4.000 RSD potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije

BONUS VIDEO:

2 Komentara

    Oa naravmo treba da nadju termine da se odigra bez problema da se utakmice ne preklapaju

    Prebacuju krivicu jedni na druge,a u interesu kosarke je da se dogovore!!!!

Postavi odgovor