Zbogom Araneta, pozdrav "Mall of Asia"

janko bojan plocica

Srbija je uspešno završila prvu i drugu fazu takmičenja na Mundobasketu. Svedok uspeha Orlova bila je legendardna Araneta, koja je ponovo donela dobar rezultat našim košarkašima, ali sada je vreme za novi teren.

Dvorana je već uživa kult istorijske dvorane zbog događaja koji su se odvijali. Preko “Thrilla in Manila”, Svetskog prvenstva 1978. na kom je Jugoslavija osvojila zlato i Svetski kup 2023. gde je Srbija izborila plasman u četvrtfinale.

Prve dve prepreke su preskočene, sada se dolazi do one najveće, koje u slučaju preskakanja vode do željenog rezultata.

WhatsApp Image 2023 09 04 at 16.41.54
FOTO: Meridian sport

Sledeća stanica za Orlove je dvorana pod nazivom “Mall of Asia”, u Manili popularna kao MOA. MOA se nalazi u sklopu jednog od najvećih tržnih centara na svetu. Prema postojećim podacima, da bi se obišao čitav “Mall of Asia” potrebna su dva čitava dana. Za razliku od Aranete, koja se nalazi u Kubau, jedan od siromašnijih kvartova Filipina, MOA se nalazi u Pasaiju, koji uz Makati slovi za luksuzni kraj prestonice Filipina.

Što se tiče samo sportske hale ona prima 15.000 gledalaca, s tim što u određenim prilikama uz dodatna sedišta ova brojka može iznositi 20.000.

Radovi na izgradnji ovog objetka trajali su od 2011. do 2013.

Što se tiče sportskih manifestacija, pored brojnih utakmica PBA (filipinske košarkaške lige), NBA karavan je stigao do MOA 2013. godine, kada su Hjuston Roketsi slavili protiv Indijane Pejsersa. FIBA šampionat Azije održan je iste godine u ovoj hali. Iste godine održan je FIBA kup Azije.

Sada je na red došao Svetski kup. Araneta je bila mesto na kom je Jugoslavija pokorila svet, može li onda MOA da bude mesto…

EKSKLUZIVNO ZA MUNDOBASKET: Preuzmite fantastičan BONUS DOBRODOŠLICE u iznosu od 5.000 RSD i to POTPUNO BESPLATNO!

BONUS VIDEO:

6 Komentara

  Bila je vise nego srecna dvorana za nase Orlove,i takva ce uci u istoriju!

  Osećam da će nam ovaj novi prostor nekako biti taličan

  Može li MOA da bude mesto na kome će Srbija pokoriti svet? Videćemo

  Kako lepa dvorana. Prava kosarkaska napravila je dosta spektakularnih utakmica.

  Auuu kakva dvorana. Nama je bas napravila dosta uspeha. Obozavam ovu halu

  Sada idemo dalje idemo tamo da dobijemo Lotvaniju i da nastavimo sa pobedama.

Postavi odgovor