Maske su pale – može li i Zvezdino “prokletstvo“?

Zaljubiš se u devojku, a ona te ne primećuje. Juriš je mesecima – ništa. Noćima je sanjaš, razmišljaš o njoj. U glavi praviš idealnu sliku, zamišljaš kako bi bilo da ste zajedno… I dalje ništa. Ali, kako kaže ona stara o upornima. Na kraju uspeš, ali kada je bolje upoznaš – shvatiš da nije prava, da si uzalud maštao. Tako je nekalo izgledala “ljubav“ Crvene zvezde Meridianbet i Šabaza Nejpira. Od prošlog leta je trajala crveno-bela opesesija. Sportski sektor je jurio, Amerikanac hladio. Sve do jula ove godine, kada je konačno stigao na Mali Kalemegdan. Rasplamsala se euforija zbog dolaska renomiranog skorera. Delovalo je kao san, čak je i početak bio prilično zavodljiv, da bi onda usledio kratki horor film koji se završio burnim raskidom.

Skoro da je sve ispričano o epizodi Nejpira u Beogradu. Javnost nekada ume da bude surova, neumoljiva – zaboravljajući da su sportisti od krvi i mesa. Nije štedela ni Šabaza, koji je mislima bio daleko, predaleko… Nikome nije lako kada je porodica na drugom kraju sveta, kada je sam u tuđini. Priznao je Nejpir u razgovoru za Meridian sport da je usamljen u glavnom gradu Srbije, da grabi svaki trenutak kako bi pozvao sina na video poziv. Koračao je Arenom i ostavljao trag depresije iza sebe. Desila se i povreda nosa, kao dodatan začin. Ljudski je razumeti da neko jednostavno nije mentalno dobro, kao što je i legitimno da navijači upiru prstom u bankovni račun američkog košarkaša i kažu: Plaćen si da igraš!

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći BONUS DOBRODOŠLICE OD 5.000 RSD + 10 POKLON WIN&GO RUNDI potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije.

Ali, na kraju cele ove balade – izostao je profesionalizam. Uvek poslednji – da li bi avion, teren ili nešto treće. Uglavnom se čekao, išao po živcima ljudima iz kluba, koji su propatili ovih nekoliko meseci zbog njega. Vrhunac neprofesionalizama se desio u Valensiji, kada su pristalice crveno-belih pomislile da Nejpir neće igrati, uprkos tome što je bio u sastavu. Dok su novinari prebrojavali igrače na terenu, shvativši da je na zagrevanje izašlo samo 11 igrača Crvene zvezde Meridianbet, Šabaza nije bilo nigde… Umalo da vest o tome ne pročitate na pojedinim sajtovima (između ostalog i Meridian sportu). Skoro deset minuta konfuzije, da bi onda ljudi iz kluba objasnili da se nalazi u sastavu, da je prijavljen za utakmicu. Na kraju je istrčao na parket, Zvezda izgubila, a on nastavio po starom.  Iako je na poslednjim utakmicama delovao kao da izlazi iz rikverca, strpljenja više nije bilo za najskuplje plaćeno pojačanje koje je otišlo u pravcu Milana, a ostaje pitanje da su u Šabazovom koferu otputovali i Zvezdini problemi.

Videćemo… Dolasci se čekaju, a sat otkucava i na njemu piše Makabi iz Tel Aviva (20.05, Sport klub 1).

Gledajući prethodne sezone – idealan protivnik. Na pet poslednjih mečeva, isto toliko pobeda Zvezde, koja je ukupno 10 puta pobeđivala Ponos Izraela u Evroligi.

I Makabi je kao Šabaz daleko od kuće, igra u Beogradu zbog dobro poznate situacije u domovini, ali blista – vezao je tri pobede u Pioniru i očigledno pokupio malo magije koja se skriva po ćoškovima legendarne dvorane. Trenutno je peti sa skorom od 9/6.

Sa druge strane, Zvezda je pred brdom, koje kao da ne može da pređe ove sezone – s tim da se ovo brdo razlikuje od ostalih. Zvezdino je!

Kada god bi odlazila na gostujući teren u Evroligi, vraćala se kući sa traumom, sa još jednim ožiljkom. Mentalna barijera, nedostatak sreće, loš mentalitet… Ko će ga znati?! Od tolikog ludila, skoro da bi čovek mogao da konstatuje prokletstvo….

Pravo vreme za skalp na strani je odavno prošlo. Kad, ako ne sad je rečenica koja je mogla da se iskoristi više puta tokom sezone, pa tako može i sada.

Gostovanje na domaćem terenu – bez navijača – skoro da bolji scenario ne može. Ostaje da se vidi da li je Zvezda u stanju, posle svega što se desilo u kratkom periodu, da izađe na teren i ispiše pobedničku stranicu protiv ekipe koja juri F4.

Bonus video:

5 Komentara

  Zvezda se mrcvarila da ga dovede,a posle se mrcvarila sa njim….

  Odgovori

  Neka samo da mu vidimo leđa i da se okrenemo onima koji vrede i koji žele da budu u timu

  Odgovori

  Nejpir je velika greška Zvezde, nisu trebali da ga uzmu a i kad jesu čim su videli da nešto ne štima trebali su da prekinu saradnju sa njim

  Odgovori

  Posmatrano iz ovog ugla, kamo sreće da nikad nije došlo do veze između Zvezde i Nejpira

  Odgovori

  Mora pudla da ode prvo!

  Odgovori

Postavi odgovor