Crvena zvezda Meridianbet sa devet košarkaša na Sardiniji

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet otputovali su na Sardiniju, gde ih tokom vikenda očekuje prvi pripremni turnir pred početak sezone.

Na turniru koji se po prvi put organizuje od 2012.godine od strane grada Kaljarija učestvuju ekipe Olimpije Milano, francuskog ASVEL-a, Crvene zvezde Meridianbet i domaćina turnira ekipe Dinamo Sasarija.

Crveno-beli u prvom meču na turniru, u subotu igraće protiv ekipe Dinamo Sasarija, a potom sve zavisi od ishoda te utakmice. Drugi par čine Olimpija Milano i ASVEL.

Poražene ekipe će odmeriti snage u meču za treće mesto od 18 časova narednog dana, dok će borba za prvo mesto da se vodi od 20 časova i 30 minuta.

Crveno-beli putuju na prve turnirske provere nekompletni sa 9 igrača (u Beogradu je ostao Miloš Teodosić, Jago Dos Santos i Marko Simonović, koji će se priključiti timu početkom sledeće nedelje).

Odsutni su zbog reprezentativnih obaveza još i Dejan Davidovac, Majk Tobi.

Bez obzira na popriličan hendikep i skraćen roster, trener Duško Ivanović očekuje od prvih provera da se tim dalje uigra:

“Prve provere nam slede na turniru u Italiji, momci su dobro radili i u Staroj Pazovi i na treninzima u Beogradu. Nismo kompletni, ali svaki minut i svaku utakmicu iskoristićemo da se što bolje uigramo, što bolje upoznamo jer imamo dosta novih igrača i svako novo iskustvo u tom smislu biće dragoceno. Turnir je jak, tri evroligaša i domaćin, rezultat nije u prvom planu već neke druge stvari koje su nam važne u ovoj fazi priprema pred početak sezone”, rekao je Ivanović.

Crveno-beli se vraćaju u Beograd u ponedeljak, a nakon par dana treninga i kompletiranja tima, novi izazov biće turnir “Magenta Kup” u Minhenu.

EKSKLUZIVNO ZA MUNDOBASKET: Preuzmite fantastičan BONUS DOBRODOŠLICE u iznosu od 5.000 RSD i to POTPUNO BESPLATNO!

BONUS VIDEO:

Postavi odgovor