Angelina Topić osvojila srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu

Angelina Topić osvojila je srebro na Evropskom prvenstvu u Rimu i tako nastavila sa sjajnim rezultatima ove sezone.

Meridian Sport te časti – POTPUNO BESPLATNO! Registruj se i odmah preuzmi 5.000 RSD bonusa.

Srpska aletičarka se u finale plasirala sa preskočenih 192 centimetara, što je jedino pošlo za rukom još Jaroslavi Mahičuk.

Odlučila je Topićeva da ne napada visinu od 182 centimetara, pa se uključila na 186 centimetara, a pomenutu visinu je preskočila bez većih problema. Drugi skok bio je na visini od 190 centimetara, što je takođe bio lak zadatak za srpsku atletičarku.

Podignuta je lestvica za još tri centimetra, a Aneglina nije uspela da preskoči iz prvog pokušaja novu visinu. Iz drugog pokušaja preskočila je i visinu od 193 i zauzela drugo mesto u plasmanu odmah iza Mirele Demireve.

Na visini 195 vodio se dvoboj između Mahučik i Topićeve, ali je u generalnom plasmanu Ukrajinka bila bolje plasirana zato što je nijednom oborila lestvicu.

Za prva tri mesta su u nastavku finala skakale srpska atletičarka, Mahučik i Geraščenko.

Bila je blizu Topićeva da preskoči visinu od 197 iz prvog puta, ali je okrznula lestvicu i oborila je. Sa druge strane Mahučik je uspela da preskoči novu visinu iz prvog pokušaja.

Međutim, borba se nastavila pošto je naša atletičarka iz trećeg pokušaja preskočila 197 centimetara.

Geraščenko nije uspela da preskoči zadatu visinu, pa je borba za zlato spala na dva slova. Mahučik je preskočila iz prvog pokušaja 199 centimetara.

Topićeva je rešila da preskoči 199 i podigne lestvicu na 201 centimetar i pokuša da obori lični i državni rekord. U prvom pokušaju obe atletičarke su rušile lestvicu.

Mahučik je iz drugog pokušaja uspela da preskoči 201. Ostao je Angelini još jedan pokušaj, ali ni iz trećeg puta nije uspela da preskoči 201, ali je uspela da ostvari veliki uspeh i okiti se srebrom na Evropskom prvenstvu u Rimu.

BONUS VIEDO:

3 Komentara

    Ozbiljan uspeh prvenstveno zbog činjenice da je do njega stigla nadmetajući se protiv iskusnije Ukrajinke

    Svaka cast ovoj devojcici kojoj ni ometanje od strane publike nije moglo nista!

    Svaka čast Angelina!!!! To dete stalno pomera granice svojih mogućnosti i uvek donese medalju!

Postavi odgovor