Budućnost pred gašenjem: Nemamo sponzora, u katastrofalnoj smo situaciji

Teški dani za nekadašnjeg prvaka Evrope – ženski rukometni klub Budućnost

To je poručila u razgovoru za crnogorski “Dan” izvršna direktorka kluba i legendarna crnogorska rukometašica, Maja Bulatović.

Meridian Sport te časti – POTPUNO BESPLATNO! Registruj se i odmah preuzmi 6.000 FREEBET!

„Na današnji dan klub se gasi. Nažalost, nije ni prvi ni poslednji, ali to je sudbina koja nas je sačekala. Deset dana pred okupljanje ekipe za početak nove sezone ostali smo bez glavnog sponzora i klub je u nezavidnoj situaciji. Problemi su veliki, a u minulih nedelju dana pokušali smo da minimiziramo troškove i da raskidamo ugovore, jer nemamo uslova da platimo bilo šta. U nečemu smo uspeli, ali u mnogo toga ne. Problem je još veći ako se zna da je napravljen plan priprema, da je ekipa trebalo da odradi pevi deo na Jahorini, da smo prijavili nastupe na turnirima, da su kupljene avionske karte. ‘Bemax’ je pokrio troškove za prošlu sezonu, ali su ostale obaveze za šesti i sedmi mesec, od stanarina, avio karata, igrača koji su trebali da dođu“, rekla je Maja Bulatović za „Dan“.

Kolaković: Zaslužili smo da odemo na Olimpijske igre

„Ovih dana prave se aneksi ugovora, da prođemo bez penala i da devojke budu slobodne u izboru nove sredine. Kako ćemo u tome uspeti, ne znam. Igračicama koje su trebale da dođu treba da se saopšti informacija da nisu deo kluba, da su takođe slobodne. Jednostavno, klub se gasi. Postoje osnivači, a to su privatna lica koja rade u klubu. Jednostavno, u vreme korone morali smo preregistrovati klub kako bismo ispunili obavezu tadašnjeg ministra Nikole Janovića. Dali smo svoje ime i prezime da bi nas Ministarstvo registrovalo, ali nismo finansijeri. Koliko sam upoznata ‘Bemaks’ nije želeo da prihvati da Opštini pripadne 51 odsto vlasništa. Što se nas tiče, može Opština da bude vlasnik hiljadu odsto”,

Zbog slične situacije EHF je ranije eliminisao Vardar iz Lige šampiona.

„Mnogo je to složeno. Moraju se raskinuti ugovori koje je napravio ‘Bemaks’, tačnije ugovori koje su napravile menadžerka Katarina Bulatović i trener Bojana Popović, koje su sklapale ekipu. Takođe, smatram da se svesno sa Milenom Raičević ušlo u tu tužbu, koja je kod EHF završena kako je završena. Hoće li Budućnost kao Vardar zbog duga biti izbačena iz Lige šampiona to ne znam. Ponavljam, na današnji dan nemamo uslova da budemo učesnici Lige šampiona. Jednostavno, klub se gasi. Hoće li on igrati crnogorskoj ligi, ko će da ga vodi, ja ne znam ovog trenutka, ali imamo obaveze iz šestog i sedmog meseca prema zaposlenima i poveriocima koje moramo da regulišemo. Igračicama u ponedeljak treba se saopšti da im se raskidaju ugovori, ali ja ne znam ko će to da to kaže, jer ja nisam finansijer” ističe Maja Bulatović.

BONUS VIDEO:

3 Komentara

    Strasno da nema niko malo da pomogne i poguraxrukomenti klub stvsrno žalosti za sport

    Ni muska selekcija nista bolje nije a kamoli bilo sta drugo!

    Koga jos zanima vise rukomet da budemo iskreni

Postavi odgovor