Četiri pobede za Japanca: Rjoju Kobajaši je ubedljivo najbolji!

Nestvarnih osam skokova napravio je Japanac Rjoju Kobajaši i uspeo je ono što su pre njega samo dvojica ljudi! Nakon Hanavalda i Stoha, Kobajaši je nastavio niz ljudi koji su u okviru iste turneje slavili na svakoj od Četiri skakaonice!

Japanac je rođen u novembru 1996. godine i do prošle sezone je bio potpuno nepoznat čak i ljubiteljima zimskih sportova. Mladi Kobajaši je perfektno skakao na početku ove sezone a kruna forme bile su Četiri skakaonice gde je dominantno osvojio turneju!

KO ĆE DOMINIRATI NA ZOI?

Na šampionskoj poziciji Kobajaši je nasledio Kamila Stoha koji je prošle sezone napravio isti podvig. Poljak je bio osvajač svake od četiri skakaonice ali je ove sezone forma bila daleko od potrebne. Na kraju je završio kao šesti u ukupnom plasmanu.

Između njega i šampiona isprečili su se Ajzenbihler, Leje, Kubacki i Kudelka. Čak je i drugoplasirani u turneji, Markus Ajzenbihler, imao zaostatak od preko 60 bodova kada se saberu svih osam skokova koji su izvedeni.

Ovo je tek treća pobeda Japanaca u istoriji turneje. Pre Rjojua pobeđivali su Jukijo Kasaja u sezoni 71/72 i legendarni Kazujoši Funaki pre 21 godine! Nijedan od njih nije bio ovoliko dominantan, a pred mladim pobednikom je još mnogo skakačkih godina.

Kobajaši se u karavanu ski skokova pojavio 2015. godine, kada je na kraju te sezone zauzeo 42. mesto u ukupnom poretku. Naredne godine je bio bez plasmana, da bi u trećoj sezoni završio kao 24. Prethodnu sezonu je završio na 22. poziciji, ukoliko bismo gledali samo turneju Četiri skakaonice.

Mladi skakač, član japanske reprezentacije, ove sezone je fenomenalan. Ima čak osam pobeda u karavanu, uz dva treća mesta. Samo na jednom takmičenju nije uspeo da završi na podijumu, što ga dovodi do ubedljive prednosti u ukupnom poretku!

Rjoju Kobajaši ima starijeg brata koji se takođe bavi ovim sportom. Stariji Junširo Kobajaši je i otkrio čari skokova, pa je mlađi Rjoju krenuo njegovim stopama. Iako u seniorskoj konkurenciji ne skače dugo već je nadmašio svog brata. Sada su na redu Kasai, Funaki i ostale legende ski skokova iz Japana.

Ukoliko obožavaš ski skokove, imamo za tebe priču koju ne smeš da propustiš. Čitaj o Poljaku koji je pomerao granice svojim skokovima ali i svim drugim što je radio u karijeri!

Postavi odgovor