Santareli: Pričali su da sam otišao iz Srbije u Tursku samo zbog novca

Odbojkašice Turske su sinoć u Briselu postale nove šampionke Evrope.

Đovani Gvideti nije uspeo da se domogne zlata sa Srbijom nakon “razmene” sa Danijele Santarelijem, koji je to učinio i objedinio svetsku i evropsku titulu.

Sadašnji selektor Turske, dao je interesantnu izjavu za italijansku Gazetu povodom osvajanja Starog kontinenta.

Epsko finale u Briselu, Srbija pala u taj-brejku, Turska je šampion Evrope

“Pričali su da sam otišao u u Tursku samo zbog novca i mislim da sada svi shvataju da to nije bilo tako. Veoma sam ponosan na ovu grupu. Svi su me pitali zašto menjam Srbiju za Tursku? Ali mislim da niko nije video ono što sam ja video. Bio sam ubeđen da je to prava grupa devojaka koja može odmah da osvoji nešto. Sa Melisom Vargas smo svakako dobili ogromnu dodatnu vrednost. Bila je to ekipa gladna pobeda. I htela je da dokaže šta vredi. Kada sam stigao rekao sam devojkama koji nam je put i na čemu treba da radimo. Ovo leto je bilo prelepo, nikad nisam pomislio da će biti ovako”.

Turska
FOTO: CEV

Kako je motivisao svoje nove igračice?

“Jako sam gurao želju za iskupljenjem. Mnogo sam forsirao motivaciju, tim je dolazio iz ne tako dobre sezone i želeo je da se iskupi. Stigao sam sa motivima koje uvek nosim sa sobom. Objektivno sam veoma srećan, jer imam izvanrednu grupu koja me je pratila”.

Turska se na kraju domogla zlatnog odličja…

“Niko nije imao put koji smo imali mi jer smo uzastopno pobedili Poljsku, Italiju i Srbiju. To znači da smo zaista zaslužili ovaj trofej. Igrali smo u fantastičnoj atmosferi sa mnogo turskih navijača i pobedili za sve ove ljude koji su došli da nas podrže. Ali ne želim da stanem. Ovo Evropsko prvenstvo je prelepo, ali postoje olimpijske kvalifikacije koje treba osvojiti i želim da dođemo do Olimpijskih igara”. završio je Santareli.

BONUS VIDEO:

4 Komentara

  Neverovatni Santareli dok je vodio nase devojke one su bile zlatne,a kako je presao u Tursku, Turkinje se pozlatise!

  Odgovori

  Ima on velike ciljeve i koliko naše devojke bile sjajne on je smatrao da ne mogu ostvariti njegove ciljeve a to je zlato sa olimpijade

  Odgovori

  Nije samo zbog novca već i zbog kvalitetnije ekipe jer to lepo stoji u njegovom radnom rezimeu da koga on preuzme uzima medalju!

  Odgovori

  Nego šta nego zbog novca ,samo se sad poklopilo da su osvojili

  Odgovori

Postavi odgovor