Prvi međunarodni turnir u ritmičkoj i estetskoj grupnoj gimnastici u Srbiji

Prvi put u Srbiji biće održan međunarodni turnir koncipiran kao takmičenje u ritmičkoj i estetskoj grupnoj gimnastici – Bambi kup 2023, koji će okupiti više od 500 devojčica iz više od 12 zemalja.

Tokom dva dana takmičenja, 7. i 8.oktobra u Sportskom centru „Master“ u Beogradu, veliki broj ekipa u više takmičarskih i uzrastnih kategorija pokazaće svoje umeće na događaju na kojem se prvi put kombinuju takmičenja u ritmičkoj i estetskoj grupnoj gimnastici, što je veoma čest koncept na gimnastičkim turnirima u svetu. 

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći BONUS DOBRODOŠLICE OD 4.000 RSD potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije.

Ovaj koncept se na takmičenjima pokazao kao veoma dobar iz velikog broja razloga, a za publiku je naročito interesantan zbog raznorodnosti i raznoobraznosti programa koji joj omogućava da uživa u pravom spektaklu ovih posebnih vidova gimnastičkih sportova. 

Bambi kup kao takmičenje u ritmičkoj gimnastici uvršten je u zvanični kalendar Gimnastičkog Saveza Srbije, dok je kao takmičenje u estetskoj grupnoj gimnastici kategorisano kao takmičenje pod pokroviteljstvom Međunarodne Federacije Estetske Grupne Gimnastike (IFAGG).

“Veoma smo ponosni što će Beograd biti domaćin devojčicama iz Evrope i Azije, ali i što će naše takmičarske iz velikog broja klubova imati prilike da pokažu sve ono što su naučile u ritmičkoj i estetskoj grupnoj  gimnastici.”

Pored znanja i iskustva naših trenera, izuzetno je važna podrška partnera, generalnog sponzora takmičenja kompanije Bambi, koja je prepoznala značaj ovakvog takmičenja i sa kojim ćemo se truditi da ovaj događaj postane tradicionalan, kako bismo zajedno doprineli promociji sporta i njegovoj popularizaciji u našoj zemlji“, istakli su organizatori ovog međunarodnog turnira.

Za sve posetioce ulaz je besplatan, a ljubitelji gimnastike imaće prilike da na delu, u ritmičkoj gimnastici vide više od 400 učesnica iz 10 zemalja, dok se u okviru AGG programa očekuje veliki broj ekipa iz Srbije i 5-6 zemalja iz Evrope i Aziji.

Bonus video:

3 Komentara

  Lepo je sto smo kao organizatori ovoga visoko pozicionirani. Da nismo organizaciju zasluzili ne bi je ni dobili.

  Odgovori

  Nisam cuo za ovaj sport. Ali je ovo nesto lepo sto se organizuje kod nas. Podrska za organizatora.

  Odgovori

  Okrecemo se nekim novim sportovima. Ovo je nesto jako lepo sto se odrzava u nasoj zemlji.

  Odgovori

Postavi odgovor